Secretele micilor de calitate, „baza” grătarului de 1 mai. La cât a ajuns preţul mediu pe kilogram
0Carmangeriile lucrează la foc continuu în aceste zile pentru a prepara micii pe care românii îi vor pune pe grătar, de 1 Mai. Într-o unitate din Buzău, micii sunt pregătiţi după o reţetă proprie, din carne de vită şi porc din fermele româneşti.
Pentru ca micul să fie gustos, pasta trebuie preparată doar din carne proaspătă, autohtonă, spune Nicoleta Stanciu, preparator în cadrul unei carmangerii din Piaţa Centrală din Buzău.
”Folosim carne românească, nimic de import, de vită şi puţin porc. Contează cum dozăm piperul, cimbrul, boiaua de ardei. Producem pastă de mici continuu, pentru a fi proaspătă”, spune Nicoleta Stanciu, tehnolog.
Tăvile de mici sunt umplute una câte una, iar de aici până în galantare nu mai e decât un pas. Producătorii se aşteaptă la vânzări record, fiind primul an de după pandemie în care restricţiile au fost ridicate.
”Anul acesta preconizăm o creştere, pentru cele două zile de vânzări intense, cu 20 la sută faţă de anul trecut, când am vândut 300 de kilograme de pastă de mici”, declară Ana-Maria Mircea, manager carmangerie.
Cum deja a devenit o tradiţie ca de 1 Mai deliciosul mic să nu lipsească de pe grătarele românilor, oamenii au început deja cumpărăturile pentru această sărbătoare. O caserolă cu un kilogram de mici proaspeţi costă în medie între 20 şi 25 de lei, cu circa 10% mai mult decât anul trecut.
În acest an, producătorii spun că preţul micilor va fi mai mare cu cel puţin zece procente faţă de anul trecut, în condiţiile în care au existat scumpiri la carnea de porc şi vită. O creştere a vânzărilor se înregistrează în această perioadă şi la cârnaţii proaspeţi.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului