Mașină Google Street View, lovită de tren. Șoferul a supraviețuit miraculos VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul feroviar s-a produs miercuri, 10 mai a.c., la o trecere la nivel cu calea ferată din Butoiești-Mehedinți. Mașina Google Street View a fost lovită de un tren de persoane care circula pe relația Turnu Severin - București.

Mașină Google Street View făcută praf în urma coliziunii cu un tren Facebook Actual Mehedinți
Mașină Google Street View făcută praf în urma coliziunii cu un tren Facebook Actual Mehedinți

Impactul a fost atât de violent (VEZI VIDEO), încât mașina Google Street View a fost aruncată la 30 de metri depărtare, pe câmpul de lângă calea ferată. 

Printr-un miracol, șoferul, un bărbat de 51 de ani, a supraviețuit coliziunii. Acesta a reușit să iasă din autoturism cu ajutorul localnicilor.

Mașina a înregistrat daună totală, din ea nu au mai rămas decât fiare contorsionate. Sătenii au decuplat bornele bateriei, ca autoturismul să nu ia foc.

Potrivit primelor informații oferite de către autorități, șoferul nu a oprit la trecerea de cale ferată, iar mașina a fost lovită în plin de trenul personal. Acesta a oprit abia după 300 de metri, pentru că frâna a fost activată brusc de către mecanicul de locomotivă, iar conductele de frânare s-au rupt. 

Mecanicul CFR a mărturisit ulterior că a încercat să evite impactul, fiindcă a văzut mașina de la 50 de metri depărtare, dar și că cel mai probabil șoferul nu a observat trenul. Garnitura a oprit în final automat, datorită sistemului de frână de urgență.

Victima a fost transportată la spital. La fața locului au intervenit pompierii din Strehaia. 

Polițiștii rutieri din Mehedinți au deschis în urma acestui accident un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Două accidente rutiere produse în același timp, în Mehedinți

Concomitent cu accidentul feroviar de la Butoiești, a mai avut loc un accident în Mehedinți, pe Drumul Național 6, la granița cu județul Dolj.

Un tânăr de 27 de ani, care a pierdut controlul volanului, s-a izbit cu autoturismul de parapetele de pe marginea drumului. De aici a ricoșat câțiva zeci de metri, pe contrasens, și s-a oprit în celălalt parapete.

La fața locului au intervenit atât echipaje de salvatori din Mehedinți, cât și din Dolj. Șoferul a fost transportat în stare critică la Spitalul Filiași. 

Accident cu mașină Google Street View și în Constanța

Mașinile Google Street View au revenit în România în această primăvară, după cum a anunțat și compania într-un comunicat oficial. Scopul acestora este de a actualiza baza de date cu noi informații și imagini Street View din cele peste 100 de orașe pe care le vor vizita, dar și de pe șoselele și autostrăzile Google Maps. 

Accidentul din Mehedinți este practic al doilea incident rutier petrecut în doar o lună de când aceste mașini au început să străbată șoselele României. Pe data de 23 martie a avut loc o coliziune între două autoturisme în județul Constanța. Și atunci, ca și acum, șoferul nu a acordat prioritate. 

În cazul de față, trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere era semnalizată prin indicatoare rutiere și semnale acustice și luminoase, de care șoferul pare să nu fi ținut cont.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite