Județul Buzău, sub avertizare de viscol. Zece localități au rămas fără curent electric VIDEO

0
Publicat:

Primul episod de ninsoare din această iarnă are deja efecte asupra județului Buzău. Condițiile meteorologice din dimineața zilei de vineri au lăsat fără curent mai multe sate din Buzău.

Au rămas fără energie electrică un număr de 12 sate. Este vorba despre Căldărușanca, Caragele, Gălbinași, Bentu, Amaru, Mânzu, Văcăreasca, Cârligu Mare, Pitulicea și Dulbanu.

Din cauza vizibilității reduse și a carosabilului alunecos, un TIR a derapat și a ieșit de pe carosabil, pe DN1B, la intersecția cu satul Lipia, iar la Viperești, pe DN 10, a ajuns în șanț.

Camioneta a derapat și a ajuns în șanț. FOTO Cristina Moise
Camioneta a derapat și a ajuns în șanț. FOTO Cristina Moise

Se circulă cu dificultate, din cauza viscolului, pe DN 2 C Pogoanele-Padina, DN 22 Râmnicelu-Băile, DN 10 Ciuta și DN 2 Florica.

Începând cu ora 10.00, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică Cod Galben de viscol, valabilă până sâmbătă, la ora 22.00.

Pe drumurile naționale aflate în administrarea Secției de Drumuri Naționale Buzău se acționează cu 50 de utilaje. S-au împrăștiat până la această oră 320 de tone de material antiderapant. Nu sunt probleme deosebite inregistrate.

SDN Focșani acționează cu 32 de autobasculante, șase Unimog, șase încărcătoare și au folosit 300 de tone de sare.

La SDN Brăila, nu sunt evenimente rutiere, carosabilul este umed, ninge slab, vânt 20 - 25 km/h, vizibilitate bună, temperaturi între 0 și +1 grad Celsius.

Se acționează DN 21 cu patru Atb (camioane pentru echipamente de deszăpezire și împrăștiere sare și nisip), DN 2B cu cinci Atb, DN 22 cu trei Atb, DN 23 - trei Atb, DN 22B - un Atb. În intervalul orar 22.00 – 7.30, s-a acționat cu 70 de tone de sare.

La SDN Galați, la momentul de față se acționează pe următoarele sectoare: DN 24D - trei Atb-uri, DN 26 - un Atb, DN 25 -un Atb, DN 24 – un Atb. Temperatura 0 grade, lapoviță slabă. În cursul dimineții s-a acționat cu 35 de tone de material antiderapant.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite