ISJ Buzău a aflat din presă de traficul de droguri condus de două cadre didactice VIDEO

0
Publicat:

Conducerea Inspectoratului Școlar a aflat din presă că două cadre din învățământul buzoian sunt bănuite de către DIICOT că ar fi coordonat o grupare de traficanți de droguri. Potrivit anchetatorilor, nu sunt indicii că cei doi ar fi plasat droguri și printre elevi.

Droguri găsite la profesor SURSA DIICOT
Droguri găsite la profesor SURSA DIICOT

Rețeaua formată din peste 20 de traficanți de substanțe psihoactive era coordonată de profesorul de economie Mihai P. și de concubina acestuia, Olivia D., psihoterapeut la un liceu special. Aceștia cumpărau droguri din Vrancea, Brăila și Teleorman și le redistruiau în Buzău.

Drogurile erau comandate prin aplicații online criptate, iar plata se făcea prin transfer în criptomonede. Mai departe, traficanții nu se întâlneau față în față cu cei care cumpărau substanțele. Distribuția efectivă se realiza prin trimiterea unor coordonate GPS și fotografii cu locul unde se aflau drogurile.

Surse din anchetă spun că până acum nu sunt indicii din care să reiasă că printre clienți s-ar fi aflat și elevi de-ai lor sau colegi de cancelarie.

Directorii unităților de învățământ unde predau cei doi profesori ridicați în zorii zilei de anchetatori și duși la audieri, fiind suspectați de trafic de droguri, nu au fost informați oficial cu privire la ancheta care vizează cadrele didactice.

Nici conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Buzău nu a primit informații oficiale.

Marți, 26 septembrie 2023, după apariția cazului în presă, conducerea IȘJ Buzău a discutat cu directorii școlilor unde predau cele două cadre didactice pentru luarea măsurilor legale.

„În urma apariției unor articole în presă ne-am autosesizat, am chemat directorii unităților de învățământ unde sunt presupusele cadre didactice care ar fi bănuite de trafic de droguri și conform articolului 168, alineat 5, nu pot ocupa funcții de predare sau de conducere, îndrumare și control, persoanele care fac comerț cu droguri, cu substanțe psihotrope. Ca urmare, aceste persoane nu vor mai avea acces în instituții de învățământ din Buzău. Urmează ca directorii unităților de învățământ care sunt și angajatorii lor să ia măsurile legale vizavi de decizia suspendării aceste cadre suplinitoare bănuite de trafic de droguri”, a declarat Daniela Palcău, șef IȘJ Buzău.

Cercetările vizează mai multe infracțiuni, respectiv constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite