Încep lucrările la podul de la Vadu Paşii. Va fi sistat temporar şi traficul pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Buzău a dat ordinul de începere a lucrărilor la podul de la Vadu Paşii. Va fi executată reabilitarea podului vechi, monument istoric, şi, în paralel, ridicarea unui pod nou, pe care se va transfera circulaţia rutieră. Autorităţile dau asigurări că, în cel mult 24 de luni, lucrarea va fi finalizată. Un aspect neplăcut, mai ales pentru buzoienii care fac naveta, este că traficul pietonal pe vechiul pod va fi închis temporar.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a anunţat pe Facebook începerea lucrărilor la podul de la Vadu Paşii. Termenul de execuţie  a lucrărilor este de aproximativ 24 de luni, însă constructorul a declarat în mai multe rânduri că o să-l termine mai repede. „Am semnat ordinul de incepere a lucrarilor la Podul de la Vadu Pasii! Lucrarea este finantata prin Programul National de Dezvoltare Locala I, valoarea investitiei fiind de 26 milioane lei”, a scris Petre Emanoil Neagu.

Preşedintele Neagu a declarat că, cel puţin pentru o perioadă, traficul pietonal pe vechiul pod, care este şi monument istoric, va fi închis, iar oamenii vor trebui să ocolească pe la Mărăcineni.

”Constructorul, am văzut că a declarat în mai multe rânduri că o să-l termine mai repede. Asta ar fi foarte bine pentru cetăţenii din judeţul Buzău şi în primul rând pentru cei care sunt beneficiari direcţi ai acestei investiţii. Cu privire la închiderea circulaţiei pietonale, mai mult ca sigur se va închide. Nu pot să hotărăsc eu, vor hotărî cei în drept pentru că acolo este vorba despre siguranţa pietonilor. Cel puţin o perioadă, traficul pietonal va fi oprit. Valoarea lucrărilor este de 26 de milioane. Lucrarea presupune reabilitarea şi punerea în valoare a podului monument istoric şi lângă se va mai face un pod care va fi pentru traficul rutier”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

Din 2005, podul pietonal a fost închis definitiv traficului auto şi doar la picior a mai putut fi traversat. Experţii au considerat că podul lui Saligny nu mai poate suporta vehicule grele şi, la capete, au montat parapeţi de beton printre care se putea trece doar cu autoturisme. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite