Incendiu uriaș, pe dealurile Istriței, stins după 20 de ore de pompierii buzoieni VIDEO

0
Publicat:

Incendiul de vegetație uscată din comuna buzoiană Năeni a fost stins de pompieri, după aproximativ 20 de ore de luptă cu focul, care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare. Din cauza rafalelor de vânt, flăcările s-au apropiat de o zonă cu case dar şi de o pădure.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, alături de alte forţe de intervenţie şi voluntari ai comunei Năeni, au intervenit astfel încât să limiteze extinderea incendiului către zonele locuite.

„La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 6 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o autocisternă, 2 ATV şi 2 microbuze. În sprijin au intervenit şi echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău dar şi reprezentanţi din cadrul SVSU Năieni, în total acţionând un număr de 58 de pompieri şi 11 jandarmi. Incendiul s-a manifestat la vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare, fiind lichidat în această dimineaţă în jurul orei 8.00", a transmis ISU Buzău.

Alarma s-a dat joi, 8 februarie 2024, în jurul orei 13.30, când la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două ATV (un ofițer +15 subofițeri).

Forțele de intervenție au fost suplimentate ulterior cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un microbuz. În total, doi ofițeri și 40 de subofițeri.

Joi după-amiază, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 80 hectare. Forțele de intervenție au fost suplimentate, din nou, de data asta cu o autocisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și un microbuz. În total, trei ofițeri și 55 de subofițeri.

În sprijin au intervinenit și reprezentanți SVSU Naeni și echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, în total fiind 11 subofițeri. Spre seară, suprafața afectată era de aproximativ 150 hectare.

Incendiul a fost lichidat vineri dimineață, 9 februarie 2023, în jurul orei 8.00. Suprafața afectată a fost de aproximativ 200 de hectare de vegetație uscată.

În ultima săptămână, astfel de incendii s-au produs aproape în fiecare zi, în mai multe zone din județ. Un incendiu care a necesitat, la fel ca cel de a Năeni, o mobilizare impresionantă s-a înregistrat la Scorțoasa, unde au ars aproape 200 ha vegetație uscată. Doar intervenția promptă a pompierilor și voluntarilor din comună a făcut ca un camping de lângă Vulcanii Noroioși, precum și o fermă de animale, să nu fie afectate de flăcări.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite