Și-a trimis „iubitele” să se prostitueze în Italia și Elveția. A fost reținut de procurori VIDEO

0
Publicat:

Un proxenet a fost reținut, miercuri, în urma unor ample descinderi efectuate de polițiști la adrese din Buzău și Ilfov. Acesta a strâns în patru ani circa 80.000 de euro de pe urma a două prostituate pe care le racolase prin metoda Loverboy.

Mascații au efectuat descinderi în Buzău și Ilfov. SURSA FOTO IPJ Buzău
Mascații au efectuat descinderi în Buzău și Ilfov. SURSA FOTO IPJ Buzău

„Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare șase mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Buzău, în cadrul unui dosar penal de proxenetism, la imobile utilizate de un bărbat și două femei, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, din Buzău și Ilfov”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău.

Activităţile s-au desfășurat în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău. Din cercetările polițiștilor a reieșit că, începând cu anul 2018 și până în prezent, folosind metoda „Loverboy”, bărbatul ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către cele două tinere, pe teritoriul României, Elveției și Italiei.

În acest mod, bănuitul ar fi obținut foloase, fiind estimat un prejudiciu de 80.000 de euro. Persoanele ar fi postat anunțuri prin intermediul site-urilor de specialitate, iar activitatea infracțională s-ar fi desfășurat în diferite unități de cazare cu regim hotelier.

Poliţiştii buzoieni au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, suma de 1.700 de lei, telefoane mobile şi înscrisuri. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism. La finalul perchezițiilor efectuate de specialiștii în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, în baza mandatelor de aducere, cele trei persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, față de tânăr, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea punerii în mișcare a acțiunii penale și arestării preventive. Operațiunea de miercuri a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite