Gloria debutează sâmbătă în noul sezon al Ligii a II-a. Miercuri, în Cupa României, buzoienii vor întâlni formaţia FC Clinceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gloria Buzău se pregăteşte pentru debutul în noul sezon al Ligii a II-a la fotbal    FOTO: FC Gloria Buzău
Gloria Buzău se pregăteşte pentru debutul în noul sezon al Ligii a II-a la fotbal    FOTO: FC Gloria Buzău

După o pauză competiţională mai lungă decât de obicei, Gloria Buzău se pregăteşte pentru debutul în noul sezon al Ligii a II-a la fotbal. Echipa buzoiană va întâlni pe stadionul din Crâng formaţia Farul Constanţa. Miercuri, în Cupa României, elevii lui Viorel Ion vor juca împotriva formaţiei FC Clinceni.

Meciul de fotbal Gloria Buzău - Farul Constanţa va începe la ora 11.00 şi nu este televizat. Elevii lui Viorel Ion sunt încrezători într-o victorie în partida de sâmbătă, mai ales după evoluţia bună de săptămâna trecută în faţa formaţiei Viitorul Constanţa. 

Antrenorul Viorel Ion şi-a avertizat elevii asupra importanţei acestui joc, la prima vedere unul în care echipa sa porneşte drept favorită. 

„I-am anunţat şi pe jucători, să nu creadă că este un joc uşor. Este chiar cel mai greu meci! Este prima etapă, este primul meci oficial şi în compania unei echipe de tradiţie, una schimbată radical faţă de anul trecut. (...) Dacă jucăm bine, n-are voie să ne bată nimeni cu ce avem la ora actuală şi am demonstrat-o în jocurile pe care le-am avut pînă acum. Eu zic că, şi cu aportul publicului, pe care îl aşteptăm în număr mare să ne susţină şi cu motivaţia noastră, n-avem cum să nu începem campionatul fără 3 puncte”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Viorel Ion, tehnicianul Gloriei Buzău. 

În schimb, formaţia dobrogeană a anunţat, prin declaraţia făcută joi de vicepreşedintele clubului Farul, Mihai Terzi, că vor să plece de la Buzău cu toate cele trei puncte, orice alt rezultat decât victoria fiind considerat un eşec. 

FC Clinceni, următorul adversar în Cupa României

Miercuri, 11 septembrie, de la ora 16.30, fotbaliştii buzoieni vor întâlni pe stadionul din Crâng gruparea ilfoveană FC Clinceni, fosta ACS Buftea. Gloria s-a calificat în turul 5 al Cupei României după victoria cu 2-1 obţinută pe terenul lui FC Păpăuţi.

Echipa din Clinceni, pe care Gloria o va înfrunta şi în campionat, are în componenţă numeroşi fotbalişti cu experienţă, precum fraţii Arman şi Artiom Karamyan, fostul stelist Stelian Stancu, dar şi pe foştii jucători ai Gloriei Dorinel Popa şi Emanuel Mbella. La Clinceni evoluează şi un fotbalist cu prezenţe în prima ligă pentru CSM Iaşi, atacantul Clement Pălimaru, jucător pe care Viorel Ion l-a avut elev, sezonul trecut, la CS Otopeni.

Dacă va trece de FC Clinceni, Gloria va ajunge în 16-imile de finală ale Cupei, fază în care, alături de cele 14 echipe caliificate din turul 5 se vor afla şi cele 18 echipe din Liga I.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite