FOTO Poliţia din Anglia caută ucigaşul unei tinere din Buzău. Familia crede că a fost confundată cu o prostituată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia Marianei Popa, în presa britanică
Fotografia Marianei Popa, în presa britanică

Poliţia comitatului Essex, Marea Britanie, îl caută de trei zile pe criminalul unei buzoience de 24 de ani, care a fost înjunghiată marţi noapte, pe o stradă din Illford. Mai mulţi martori susţin că femeia a intrat într-un fast-food, plină de sânge, după care s-a prăbuşit. A murit câteva ore mai târziu, la un spital din Londra. Avea o fetiţă de şapte ani şi era însărcinată în trei luni.

Mai mulţi martori au declarat pentru reporterii din presa locală că, aproape de miezul nopţii, au văzut pe cineva întins pe jos, în restaurant, proprietarul acestuia fiind cel care a anunţat poliţia. 

"Proprietarul a chemat ambulanţa şi le-a spus ce s-a întâmplat. A declarat că femeia a venit clătinându-se până la fast-food şi apoi a căzut . A încercat să oprească hemoragia şi să o resusciteze”, a declarat  Harbans Kahlom, de 55 de ani, un apropiat al proprietarului restaurantului.

O femeie de 64 de ani, care locuieste vizavi de fast-food, le-a declarat jurnaliştilor locali că a văzut foarte multă poliţie în jurul restaurantului, care avea obloanele trase din cauza curioşilor: ”I-am văzut picioarele fetei care era întinsă pe jos. Nu am mai văzut niciodată atâta poliţie, vreo zece maşini şi câini de poliţie. Aici este o zonă unde se perindă mulţi vagabonzi şi prostituate”.

I s-a acordat primul ajutor de către paramedici înainte să fie transportată la Spitalul Regal din Londra. A murit în timpul intervenţiei chirurgicale, în jurul orei 2 noaptea. O primă examinare a cadavrului a scos la iveală că femeia a murit din cauza hemoragiei, produsă prin înjunghiere în zona pieptului.

buzau

În cursul zilei de vineri, poliţia britanică a făcut publică identitatea victimei. Se numeşte Mariana Popa, în vârstă de 24 de ani, originară din localitatea buzoiană Caragele, comuna Luciu.

Tânăra a stat o perioadă în Italia şi pentru că aici nu mai avea o sursă de venit a ajuns în Marea Britanie, în urmă cu două săptămâni, pentru a-şi găsi un loc de muncă. Acasă, în ţară, era aşteptată de o fetiţă de şapte ani, dintr-o relaţie anterioară, şi era însărcinată în trei luni cu actualul iubit.

"Din puţinul ei, ne trimitea şi nouă iar fetei din prima căsătorie îi trimitea pachet mereu, şi îmbrăcăminte şi haine, atunci când făcea rost de bani", a spus Costel Popa, fratele victimei.

buzau

Familia susţine că, în seara crimei, Mariana mergea la un magazin românesc, aflat la zece metri de locul crimei, ca să discute cu patronul despre o eventuală angajare şi că probabil criminalul a confundat-o cu vreo prostituată. Cu două ore înainte de tragedie, tânăra trecuse pe la magazin ca să ia câte ceva.

„Am aflat de la viitorul meu cumat că sora mea urma să se întâlnească cu o prietenă ca să meargă la cumpărături într-un magazin românesc. Nenorocirea a făcut ca ea să fie atacată de un bărbat înarmat cu un cuţit. Am aflat că a fost înjughiată şi cu ultimele puteri s-a târât într-un fast–food după care s-a prăbuşit pe podea. Marţi am fost sunaţi de poliţia egleză şi am crezut că cineva face o glumă proastă dar din păcate era adevărat", a spus Costel Popa, fratele victimei. 

buzau

Fratele decedatei spune că familia se află acum în imposibilitatea de a repatria corpul neînsufleţit. „Am fost anunţaţi de autorităţi că trebuie să achităm 3.500 de lire pentru repatriere. Eu şi părinţii mei suntem disperaţi pentru că nu avem de unde să luăm atâţia bani”, a declarat Costel Popa.

Primarul comunei Luciu, Mircea Frăţilă, confirmă că familia este foarte sărmană şi că mama fetei ar fi venit chiar în urmă cu câteva zile să se înscrie pentru acoradrea ajutorului social.

Proprietarul magazinului unde tânăra obişnuia să meargă la cumpărături încearcă să strângă 3.500 de euro, ca să ajute familia în demersul de repatriere a cadavrului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite