Finalizarea podului de la Vadu Paşii, cu fonduri din bugetul judeţului Buzău, după încetarea PNDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din toamnă se va putea circula pe pod
Din toamnă se va putea circula pe pod

Toate proiectele în derulare în Buzău, finanţate de Guvern prin PNDL, vor continua cu bani din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean. Cel mai important proiect din acest portofoliu este construirea podului rutier de la Vadu Paşii, peste râul Buzău.

Un semnal de alarmă a fost tras de Consiliul Judeţean Buzău după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a informat, printr-o adresă, că fondurile din Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru anul 2021 au fost epuizate. 

Recomandarea venită de la minister a fost ca primăriile sau consiliile judeţene să finanţeze proiectele din surse proprii sau chiar să sisteze temporar lucrările. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că situaţia creată de această decizie a Guvernului poate avea consecinţe grave.

Responsabilii Consiliului Judeţean Buzău anunţă însă că nu iau în calcul sistarea lucrărilor de infrastructură. Toate proiectele în derulare în Buzău, finanţate de Guvern, prin PNDL, vor continua cu bani din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean.

Reabilitarea podului rutier de la Vadu Paşii, peste râul Buzău, este cel mai important proiect al Consiliului Judeţean, derulat prin PNDL. Petre Emanoil Neagu spune că lucrarea va fi gata în termenul stabilit, adică peste două luni. 

Obiectivul de infrastructură putea fi dat în folosinţă ceva mai repede însă conducerea Consiliului Judeţean şi-a propus să îi asigure şi iluminatul. Instituţia va cheltui 100.000 de euro din propriul buget pentru această lucrare.

În anul 2017 a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la podul de la Vadu Paşii.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Operaţiune pentru salvarea unei tinere răpite de soţul agresiv. Erau despărţiţi de două luni

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite