Exerciţiu pe drumul european E85, pentru testarea reacţiei în cazul unui accident în lanţ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Şoferii care au circulat joi pe DN2 E85 au putut surprinde, în apropiere de Buzău, o desfăşurare impresionantă de forţe. Părea o intervenţie a efectivelor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma unei coliziuni între patru autovehicule.

De la echipe de descarcerare, până la echipaje de ambulanţă, pompieri şi poliţie, inclusiv un punct de triere a victimelor, instalat pe marginea şoselei. 

Accidentul a fost anunţat inclusiv la numărul unic 112, pentru a testa promptitudinea echipelor de salvare. 

Structurile sosite la locul intervenţiei au acţionat pentru descarcerarea victimelor şi triajul acestora, fiind luate măsuri pentru acordarea primului ajutor medical în Punctul Medical Avansat şi transportul victimelor la Unitatea de Primire Urgenţe.

De asemenea, echipajele de stingere au acţionat pentru lichidarea incendiului şi au asigurat măsurile de prevenire a apariţiei altor situaţii de urgenţă.

Totodată, echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi pentru fluidizarea şi dirijarea traficului în vederea evitării producerii altor evenimente negative, precum şi pentru siguranţa salvatorilor.

După finalizarea operaţiunilor de salvare, poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului rutier.

Pe timpul desfăşurării acţiunilor de intervenţie jandarmii au asigurat paza transportului de valori, precum şi măsurile de ordine şi siguranţă publică, interzicând accesului persoanelor şi autovehiculelor neautorizate în zonele de risc.

În cadrul exerciţiului au fost concentraţi peste 70 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse fiind dislocate un număr de 21 autospeciale de intervenţie.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite