Excursia unui motociclist în Munții Buzăului, întreruptă din cauza unui accident. Traficul pe DN 10 a fost restricționat

0
Publicat:

Un accident rutier produs sâmbătă după-amiază, pe DN 10, în localitatea buzoiană Viperești, s-a soldat cu rănirea unui motociclist. Traficul la locul accidentului a fost restricționat.

Motocicleta a fost avariată în urma evenimentului rutier. SURSA IPJ Buzău
Motocicleta a fost avariată în urma evenimentului rutier. SURSA IPJ Buzău

Din primele date de la fața locului a reieșit că motocicleta condusă pe direcția Brașov către Buzău de către un tânăr în vârstă de 31 de ani, din județul Olt, s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea motociclistului, care a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Județean Buzău pentru îngrijiri medicale.

Accidentul s-a produs într-o curbă. SURSA IPJ Buzău
Accidentul s-a produs într-o curbă. SURSA IPJ Buzău

În cauză se va întocmi dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. 

Sfaturi pentru o excursie sigură cu motocicleta

Potrivit lui Răzvan Radu, instructor de siguranţă şi perfecţionare moto din cadrul Academiei Titi Aur, înainte de a pleca la drum este foarte importantă verificarea tehnică a motocicletei.

Răzvan a fost prezent, în Buzău, la întrunirea a peste 150 de motociclişti. FOTO Iulian Bunilă
Răzvan a fost prezent, în Buzău, la întrunirea a peste 150 de motociclişti. FOTO Iulian Bunilă

Echipamentul de protecţie, de preferat, să fie modular „în straturi“, adaptabil la condiţiile meteo în schimbare.

Răzvan Radu îi sfătuieşte pe împătimiţii motoarelor să aibă o conduită preventivă în trafic şi să anticipeze intenţiile partenerilor de drum.

”Factorul principal al accidentelor, factorul viteză. Creierului îi este destul de greu să funcţioneze la nişte viteze destul de mari, cu atât de multe lucruri în jurul nostru. E clar că atunci când rulăm cu viteză moderată, cu atât ne expunem la mai puţine pericole, atunci vom fi mai vizibili. De asemenea, motociclistul nu este vizibil dacă nu se expune în aşa fel încât să fie văzut în oglinda retrovizoare a şoferilor”, declară Răzvan Radu.

Utilizarea unei căşti integrale cu mască de protecţie este ideală, deoarece curentul de aer, insectele zburătoare şi praful diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite