Monica Macovei, implicată într-un accident rutier. Prima declarație: „Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei, fost europarlamentar, a fost implicată, sâmbătă după-amiază, într-un accident rutier petrecut pe DN39, între Mangalia și localitatea 2 Mai, din județul Constanța. Un motociclist este în stare gravă.

Monica Macovei, fost ministru al Justiției FOTO: Dorin Țimonea
Monica Macovei, fost ministru al Justiției FOTO: Dorin Țimonea

UPDATE 20.32 Monica Macovei a scris un mesaj pe contul său de Facebook în care a relatat ce s-a întâmplat.

"Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față,  mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui", scrie Monica Macovei.

Accidentul a avut loc la prânz

Sâmbătă 8 octombrie, în jurul orei 13.05, polițiștii rutieri au fost sesizați că pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai, a avut loc un accident de circulație.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat de 56 de ani”, transmite IPJ Constanța. 

Conform martorilor, femeia aflată la volanul autoturismului este Monica Macovei, fost ministru al Justiției și fost europarlamentar.

În urma impactului, motociclistul a fost grav rănit.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.

Mașina Monicăi Macovei, după accident
Mașina Monicăi Macovei, după accident. Foto via g4media.ro

Monica Macovei a fost, în perioada 2005-2007, ministrul Justiției și a „contribuit la intrarea României în UE la 1 ianuarie 2007 prin politici și acțiuni care au eliminat problemele serioase identificate de UE („stegulețele roșii”) în următoarele domenii: corupția la nivel înalt, reforma justiției, spălarea banilor, drepturile de proprietate intelectuală”, se arată pe site-ul personal.

În perioada 1983-1997, Monica Macovei a fost procuror în cadrul Procuraturii București și în cadrul Parchetului General.

Motociclist mort în Mamaia

Și vineri, 7 octombrie, în jurul orei 18.30, s-a produs un accident rutier în care victimă a căzut tot un motociclist. Acesta și-a pierdut viața.

„Polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 80 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 28 de ani”, transmite IPJ Constanța.

În urma impactului, motociclistul a murit pe loc.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite