Drumuri şi punţi din tuburi distruse în mai multe comune buzoiene, bilanţul ploilor din weekend VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Iulian Bunilă
FOTO Iulian Bunilă

Ploile din weekend au provocat daune mai multor drumuri comunale şi judeţene din Buzău iar viiturile au distrus tuburi şi punţi pietonale. În comuna Lopătari, două poduri de tuburi au fost luate de ape, însă pagube au fost şi la Bozioru, Bisoca, Tisău şi Siriu.

Viitura venită duminică pe râul Slănic a lovit în comuna Lopătari de la primele ore ale dimineţii. Două poduri de tuburi care asigurau accesul auto către două sate din comună au fost rupte de apă.

La 20 de kilometri distanţă, acelaşi râu umflat a înghiţit un stâlp de curent care alimenta o bună parte din localitatea Terca iar câteva zeci de familii au rămas în beznă. O magazie aflată pe malul apei aproape că a fost smulsă din pămant.

Potrivit prefectului de Buzău, Daniel Ţiclea, pagube au fost şi la Bozioru, Bisoca, Tisău şi Siriu.

La Beceni, podul de tuburi prin Slănic a fost afectat şi va necesita intervenţii, dar fără costuri din partea altor autorităţi, pentru că Primăria va avea nevoie doar de acord de a exploata balast din prund.

La Bozioru, pe DJ 203 L, a fost afectată o amenajare provizorie, la un pod aflat în construcţie. La Bisoca, au apărut probleme pe drumurle către cătunele Lacurile şi Recea. 

”La Siriu, pe DJ 239 au fost căderi de pietre importante, iar pe DJ 64 au fost probleme la revărsarea unui pârâu. Şi la Tisău au fost sesizate nişte probleme minore pe câteva drumuri comunale locale” a declarat prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea.

Tot din cauza ploilor abundente, DN 10 Buzău-Braşov a fost blocat duminică zeci de minute. Au căzut bolovani de pe versantul de pe marginea şoselei, iar pentru a degaja drumul spre Braşov, autorităţile au fost nevoite să dispună închiderea circulaţiei.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite