Câine curajos, surprins când traversează un pod din tuburi în timpul unei viituri pe un râu din Buzău | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook.com
Sursa Facebook.com

Ploile din ultimele zile fac prăpăd în judeţul Buzău. O surpare apărută în toiul nopţii pe un drum judeţean este pe cale să izoleze comuna Lopătari, unde locuiesc peste 4.000 de persoane. În aceeaşi zonă, torenţii formaţi pe râul Slănic au distrus cel puţin o punte din tuburi.

De sâmbătă, plouă fără întrerupere în zona de munte, fiind înregistrate deja scurgeri importante pe versanţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici. 

Primele efecte au apărut în toiul nopţii, pe Drumul Naţional 10, în zona barajului Siriu, unde au fost înregistrate căderi de stânci pe carosabil. Autorităţile au decis să restricţioneze traficul, de la kilometrul 80.

”Pe DN 10, la kilometrul 80, la ora 7.00, au fost căderi de pietre ce au pus în pericol circulaţia. S-a intervenit cu utilajele SDN Buzău pentru îndepărtarea obstacolelor”, a spus prefectul Daniel Ţiclea. 

La Lopătari, o surpare apărută în toiul nopţii pe drumul judeţean DJ203 K este pe cale să izoleze cei peste 4.000 de locuitori. Scurgerile de pe versanţi au săpat pe sub carosabil, formând cratere pe ambele sensuri de mers. 

surparedrum

Autorităţile din comună spun că degradarea este încă activă, iar drumul s-ar putea rupe complet în orice moment. De aceea, reprezentanţii primăriei Lopătari recomandă oprirea temporară a circulaţiei rutiere.

Tot în Lopătari, punţile din tuburi de pe râul Slănic au devenit impracticabile, după ce torenţii au spălat stratul de balast. 

Un clip postat de un localnic surprinde momentul în care un astfel de pod este înghiţit de o viitură formată în zorii acestei zile. ”Apa a sărit peste drumul de tuburi care leagă comuna Lopatari de satul Vârteju şi Chirani, fiind distrus aproape in totalitate”, anunţa autorul filmării, Viorel Bănică.

Aceeaşi filmare surprinde şi o scenă impresionantă, cu un câine care se încumetă să traverseze râul învolburat de pe un mal pe celălalt. A fost, probabil, ultimul norocos care a putut traversa podul de tuburi dintre satele Chirani şi Lopătari, înainte de a fi avariat de torenţi. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite