Drumul turistic spre celebrii Vulcani Noroioși, în așteptarea proiectantului și a constructorului VIDEO

0
Publicat:

Proiectul de modernizare a drumului de acces spre obiectivul turistic Vulcanii Noroioși a intrat în faza de licitație. În caz că nu vor exista contestații, conducerea Consiliului Județean Buzău speră ca lucrările de modernizare a acestui drum să demareze cât mai curând posibil. Proiectul este unul dintre cele mai scumpe din istoria județului, zona fiind una cu alunecări de teren pe mai multe porțiuni.

vulcanii noroiosi

Vulcanii Noroioși se află la o distanță de aproximativ 35 de kilometri de municipiul Buzău, iar aproximativ jumătate din drum se parcurge în condiții jalnice, după ieșirea de pe DN10.

Au trecut mai bine de 15 ani de la asfaltarea completă a tronsonului de drum județean care pornește din Berca și se oprește în gardul rezervației naturale. Nu după mult timp, din cuza terenului instabil și a soluțiilor folosite la deszăpezire, au început să apară cratere pe care muncitorii de la drumuri trebuie să le astupe în fiecare primăvară.

Plombările din acest an ar putea fi ultima intervenție de întreținere. Autoritățile județene au anunțat că, în sfârșit, drumul până la Vulcanii Noroioși intră într-un amplu proces de refacere.

Așteptat de foarte mulți ani, atât de către localnici, cât și de turiști, proiectul refacerii drumului care leagă DN10 Buzău - Brașov de Rezervația Vulcanii Noroioși a ajuns într-o nouă fază, cea a licitației pentru desemnarea firmei, sau asocierii de firme, care se va ocupa de proiectarea și execuția lucrării.  

„După cum știți, am semnat finanțarea pentru acel drum. Se va ajunge până la Vulcanii Noroioşi. E o lucrare complexă, care necesită foarte multe investiții. Numai cota de cofinanțare a Consiliului Județean pe acel drum este de 30 de milioane de euro”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Dacă nu vor exista contestații, lucrările de modernizare a drumului județean Sătuc – Policiori - Vulcanii Noroioși ar putea demara, în cel mai optimist scenariu, în primăvara anului viitor. Potrivit conducerii Consiliului Județean Buzău, lucrarea va fi una complexă, având în vedere relieful din această zonă a județului.

Proiectul de reabilitare a șoselei care leagă DN10 de Vulcanii Noroioși are o valoare totală  estimată de aproximativ 287 de milioane de lei, fiind unul dintre cele mai scumpe din istoria județului. Tronsonul, lung de 14,5 kilometri, va fi modernizat, în cea mai mare parte, cu bani alocați de Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite