Șoseaua care ajunge la celebrii Vulcani Noroioși va fi modernizată. Refacerea drumului presupune soluții tehnice complicate

0
Publicat:

Peste 57 de milioane de euro va costa reabilitarea drumului județean către Vulcanii Noroioși. Raportat la lungimea rutei, este cel mai costisitor proiect al Consiliului Județean Buzău, la capitolul ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere. Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, a explicat că valoarea proiectului este mare deoarece intervenția la drum va presupune lucrări complexe.

În prezent, drumul până la Vușcani este plin de gropi. FOTO Iulian Bunilă
În prezent, drumul până la Vușcani este plin de gropi. FOTO Iulian Bunilă

Consiliul Județean Buzău a organizat o ședință extraordinară special pentru a reactualiza proiectul privind reabilitarea drumului județean Sătuc – Policiori - Vulcanii Noroioși. Ultima modificare adusă documentației privind indicatorii tehnico-economici a fost votată în unanimitate. Președintele Consiliului Județean a anunțat că urmează semnarea contractului de finanțare.

Valoarea proiectului de reabilitare a șoselei de interes turistic este de peste 287 de milioane de lei, din care peste 147 de milioane trebuie asigurate de Consiliul Județean, iar restul reprezintă fonduri prin programul guvernamental „Anghel Saligny”.

Conducerea Consiliului Județean Buzău vorbește despre o cofinanțare record în istoria proiectelor derulate până acum, însă precizează că, în timp, cele 30 de milioane de euro pot fi atrase din alte surse.

„Am acceptat acest lucru pentru că era singura posibilitate să putem reabilita acest drum. Vom găsi rsurse, cu siguranță. Așa cum am trecut anumite drumuri pe fonduri europene, același lucru vom face și cu acest drum. Nu trebuie să venim cu acești bani într-o zi, ci pe o perioadă de trei ani. Sunt resursele proprii ale Consiliului Județean, se pot face împrumuturi, deși un nu aș merge pe împrumuturi, ci pe atragerea de fonduri europene”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.  

Petre Emanoil Neagu a explicat că valoarea proiectului este mare, având în vedere că intervenția la drum va presupune lucrări complexe. Drumul județean către Vulcanii Noroioși are o lungime de 14,5 kilometri. Un calcul simplu arată că, în medie, un kilometru reabilitat, potrivit proiectului, va costa peste trei milioane de euro.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite