Drum turistic, asfaltat cu bani europeni. Duce într-o zonă pitorească din Munții Buzăului

0
Publicat:

Un important tronson de drum județean din zona de munte a județului Buzău va fi reabilitat complet, în următorii ani, cu bani europeni. Este vorba despre o porțiune din DJ 203K, între comuna Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, comuna Lopătari.

Drumul va fi asfaltat. SURSA Arhivă
Drumul va fi asfaltat. SURSA Arhivă

Contractul de finanțare a lucrărilor a fost semnat, joi, 25 aprilie 2024, de către Luminița Mihailov, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Acest proiect, care se ridică la valoarea totală de aproape 100 de milioane de euro, beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 80 de milioane de euro, o sumă record în ceea ce privește proiectele cu bani europeni implementate în județul Buzău.

Luminița Mihailov, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, a declarat că este deja întocmit un proiect tehnic, iar acum se află în faza licitației.

Tronsonul de drum județean care va intra în reabilitare, cel mai probabil începând chiar din acest an, are o lungime de 30 de kilometri. Constructorul va reabilita, moderniza sau chiar edifica nu mai puţin de 11 poduri.

Intervenția vizează modernizarea structurii existente, colectarea şi evacuarea dirijată a apelor pluviale, realizarea de trotuare, calibrarea albiilor în zona podurilor amenajate, lucrări pentru protecţia malurilor sau lucrări pentru devierea reţelelor de apă potabilă sau a celor de distribuţie a energiei electrice.

Specialiştii estimează că odată cu finalizarea acestei etape în modernizarea DJ 203K şi înlesnirea accesului la o zonă cu potenţial turistic, drumul va fi folosit anual de aproximativ 30 de milioane de oameni.

După finalizarea proiectului, turiștii vor ajunge mai ușor în localitățile montane de pe Valea Slănicului, pe raza cărora se află lacurile Meledic și Mocearu, Focul Viu sau Munții de Sare.

Beneficiarii direcţi, locuitori în zonă, vor fi 11.616 cetăţeni, fiind vorba de comunele Vintilă Vodă, Mânzălești, Lopătari, Bisoca și Sărulești. Durata de implementare a proiectului este de 54 de luni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite