Cum preparăm coastele de vită în stil „Sunday Lunch“. „E o reţetă tradiţională, de sute de ani, a Regatului Unit“
0
Chef Cristi Dobre ”Ice” ne prezintă în articolul de mai jos reţeta unui preparat delicios din bucătăria occidentală. Este vorba despre coastele de vită rumenite la cuptor, care sunt nelipsite de pe mesele de la sfârşit de săptămână ale britanicilor.
”Aceasta este o reţetă tradiţională, de sute de ani, a Regatului Unit, o adevarată sărbătoare a fiecărui sfârşit de săptămână. Această masă de prânz se sarbatoreste în familie în fiecare duminică, spune Chef Cristi Dobre ”Ice”.
Preparatul principal îl reprezintă carnea de vită sau porc la cuptor, cele mai bune părţi, precum coastele. În alte părţi, în Ţara Galilor, spune bucătarul buzoian, se serveşte pulpa întreagă de berbecuţ la cuptor.
INGREDIENTE
Avem nevoie de şase coaste întregi, exact ca în imagine, cu tot cu cotlet, muştar cu hrean, sare grunjoasă, piper proaspăt, rozmarin proaspăt, cartofi, morcovi, ceapă şi praz, mazăre fiartă şi unt.

MOD DE PREPARARE
Coastele cu cotlet cu tot le tragem la tigaie încinsă, pe toate părţile, până se face o crustă colorată, dar fără să ardem carnea. Carnea o lăsăm să se odihnească circa 10-15 minute şi o ungem apoi cu puţin muştar cu hrean, sare grunjoasă şi piper proaspăt, crenguţe de rozmarin proaspăt.
Vom aşeza într-o tavă felii de morcov, ceapă şi praz, într-un strat de două degete grosime, pe care aşezăm carnea.
Setam cuptorul la 200 de grade Celsius, dacă este cu ventilator, sau la 180 de grade, în cel fără ventilator. Lăsăm 1 oră şi 30 de minute, până când devine rumen.
Scoatem preparatul din cuptor şi din tavă, apoi lăsăm la odihnit aproximativ 30 de minute acoperit cu folie de aluminu. Servim cu mazăre şi morcov sotate în unt şi jumătăţi de cartofi la cuptor.