Cum arată drumul din Carpaţii de Curbură care ar putea să facă să „explodeze” turismul în zonă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

O zonă din Buzău cu potenţial turistic uriaş, Plaiul Nucului şi Mocearu, este dependentă de o porţiune nemodernizată a drumului judeţean 203K, ce traversează  judeţul Buzău de la est la nord. În comuna Lopătari, pe o lungime de peste 20 kilometri, drumul nu a fost niciodată asfaltat, ci doar balastat.

Din cauza traficului greu, în drum au apărut gropi şi chiar şanţuri care sunt un coşmar pentru traficul auto.

Din Plaiul Nucului, DJ 203K se transformă în drum forestier care se afundă într-o pădure pe care o străbate pe o lungime de aproape 18 kilometri. 

Un segment important din traseu se desfăşoară pe culmea muntelui, la peste o mie de metri altitudine, de unde pot fi admirate peisaje unice.

Este de neînţeles pentru mulţi localnici cum de nu a investit nimeni până acum în modernizarea infrastructurii rutiere care străbate una dintre cele mai frumoase zone din Carpaţii de Curbură. 

De acest drum depinde dezvoltarea multor puncte turistice, între care Focul Viu de la Terca, lacul şi tabăra de sculptură Meledic, grunjul de la Mânzăleşti. 

„Aici este Raiul pe pământ. Avem în apropiere un lac superb, Mocearu, pensiuni pe malul său, peisaje unice, la care se ajunge greu. Dacă s-ar moderniza drumul prin pădure, până la Gura Teghii, traseul acesta ar rivaliza cu Transfăgărăşanul”, spune un tânăr din Plaiul Nucului. 

În ultima perioadă, s-au înmulţit postările pe reţelele de socializare prin care localnicii încearcă să atragă atenţia administraţiei judeţene asupra potenţialului pe care îl generează acest obiectiv de infrastructură. 

„Mare minune! Drumul Gura Teghii-Lopătari a fost reparat, e ca-n palmă. Am făcut 15 minute până la intersecţia cu drumul de la Bratileşti, 2 ore 40 minute Braşov –Lopatari”, a scris Iana Costi, un localnic care a postat un scurt filmuleţ care surprinde porţiuni din acest drum.

„Este o zonă turistică super! Merita făcut acel drum foarte foarte bine! Cum l-or fi clasificat DJ dacă 25km n-au fost niciodată asfaltaţi?!”, a scris şi Eugeniu Ilie.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite