Covid-19. Jandarmii au fost solicitaţi să aplaneze scandaluri izbucnite în centrele de carantină din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

În judeţul Buzău, 4.294 de persoane sunt în izolare la domicilii iar alte 105 se află în carantină instituţionalizată. În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 319 poliţişti, peste 90 de jandarmi, 121 de poliţişti locali şi 70 de lucrători din cadrul MApN.

Structurile IPJ Buzău împreună cu Poliţia Locală au continuat activităţile de control al persoanelor aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2.057 de persoane. 

Cu această ocazie, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.500 de lei. 

Totodată, au mai fost aplicate 306 sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor din Ordonanţa Militară nr. 2/ 2020 şi din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, în valoare totală de aproape 6.000 de lei. 

Peste 90 de jandarmi buzoieni, sprijiniţi de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, au acţionat pe raza judeţului executând atât atribuţii ce le revin prin Legea Jandarmeriei Romane, cât şi misuni în contextul special al instituirii stării de urgenţă, fiind desfăşurate  activităţi de ordine publică, precum şi pentru asigurarea respectării măsurilor de carantină în zona centrelor destinate acestui scop. 

Au fost asigurate atât transporturile cu persoane către centrele de carantină, cât şi cele care au tranzitat judeţul Buzău, toate desfăşurându-se fără probleme. 

S-a acţionat independent şi în sistem integrat cu IPJ Buzău pentru verificarea respectării măsurii  de izolare la domiciliu şi a prevederilor ordonanţelor militare, context în care au fost  aplicate amenzi în valoare de 22.300 de lei. 

Jandarmii au fost sesizaţi pentru a acţiona în interiorul a două centre de carantină pentru aplanarea unor stări confictuale, desfăşurându-se şi o acţiune preventivă, persoanele carantinate aflând sancţiunile ce se pot aplica în situaţia încălcării normelor în materie.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite