VIDEO Acţiune cu efective mărite, în Buzău şi Râmnicu Sărat. Au fost depistate cinci persoane fugite din carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, însoţiţi jandarmi şi poliţişti locali, cu sprijinul forţelor apărării naţionale au organizat şi executat o razie pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă.

În cadrul acţiunii au fost constituite în dispozitive de scotocire şi puncte de blocare, pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate în scopul de a limita răspândirea virusului COVID-19, dar şi pentru combaterea criminalităţii sub toate formele ei. 

Oamenii legii au controlat peste 200 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi au fost verificate aproximativ 400 de persoane cu privire la respectarea interdicţiei de deplasare, în conformitate cu prevederile Ordonanţei militare nr. 3 din 2020.

Totodată au fost oprite în trafic pentru control peste 200 de autovehicule.

Poliţiştii au depistat cinci persoane în situaţia cărora se impunea carantinarea. Au fost informate autorităţile competente pentru întreprinderea demersurilor procedurale necesare în vederea instituirii carantinei.  

Urmare neregulilor constatate, foţele de ordine au aplicat în intervalul de referinţă 38 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 pentru nerespectarea prevedeilor Ordonanţei militare nr. 3 din 2020 şi 7 pentru abateri în trafic aşa cum sunt prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor a fost de 42.600 lei.

Pe toată perioada acţiunii poliţiştii au adresat recomandări pentru respectarea prevederilor ordonanţelor militare, fără a fi înregistrate evenimente negative pe raza celor două municipii. Au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate aproximativ 100 de poliţişti şi poliţişti locali, jandarmi şi efective ale armatei.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite