Contre în CLM Buzău la votarea bugetului. Primarul, acuzat că e darnic cu evenimentele care-i fac publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BUZAU

Suma de care va dispune în acest an administraţia locală se ridică la aproape 70 de milioane de euro, un buget cu 11 milioane de euro mai mare faţă de anul trecut. Din aceşti bani, 40% vor merge către investiţii. Consilierii PNL s-au declarat însă nemulţumiţi de modul în care au fost repartizate sumele.

Consilierii locali s-au întâlnit marţi într-o şedinţă extraordinară care a avut ca principal subiect votarea bugetului pentru anul 2020. 

Pentru prima dată, după 1989, Buzăul are suficienţi bani de investiţii şi cheltuieli. Mai exact, un total de peste 72 de milioane de euro, bani adunaţi din fonduri proprii, fonduri europene dar şi credite. 

Au existat însă şi nemulţumiri din partea consilierilor PNL. Aceştia l-au acuzat pe edilul-şef că de fapt bugetul, ultimul propus în actualul mandate al primarului, nu ar acoperi problemele reale ale buzoienilor. 

”Am parcurs acest buget, nu mi se pare deloc în regulă să nu vedem lucrurile care stau la nivelul cetăţeanului, ci doar lucruri care vizează alte obiective, unele dintre acestea vizează practic interesul de a face mai degrabă publicitate oraşului dar mai ales conducătorului acestei administraţii locale”, a declarat consilierul Ion Barbu. 

Aleşii locali de la PNL ar fi vrut, spun ei, mai mulţi bani pentru întreţinerea străzilor, parcărilor dar şi amenajarea unor toalete publice. 

”Din păcate e un buget din care vreţi să faceţi foarte multe dar nu aţi realizat foarte multe lucruri propuse la început de mandat. De ce sumele întreţinere străzi salubrizare, spaţii verzi sunt mai mici anul acesta, în schimb la Drăgăică aţi crescut”, a declarat liberalul Constantin Ionescu. 

La rândul lui, primarul Constantin Toma a încercat să combată nemulţumirile cu realizările de până acum. ”Avem cel mai buget de după Revoluţie. Aproape 73 de milioane de euro, din care 40 la sută pe investiţii. Sunt lucruri extraordinare care pot schimba radical acest oraş.” 

La finalul discuţiilor, proiectul a fost aprobat doar de 14 consilieri dintre cei prezenţi în sală, în timp ce patru au votat împotriva , iar 3 s-au abţinut. Bugetul de anul acesta a fost votat cu aproape două luni mai devreme decât anul trecut, iar edilul a promis că la fel de repede vor demara şi investiţiile programate pentru anul acesta. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite