Condamnare cu suspendare pentru profesorul de engleză care ar fi pipăit o elevă de 9 ani din Buzău

0
0
Publicat:

Profesorul de engleză din Măgura, județul Buzău, care în urmă cu șase luni ar fi agresat sexual o elevă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de patru ani, din momentul rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Dascălul preda la clasa a treia. SURSA Arhivă
Dascălul preda la clasa a treia. SURSA Arhivă

În toamna anului trecut, comunitatea din Măgura și opinia publică din întreaga tară erau șocate când au aflat că o fetiță în vârstă de 9 ani a fost agresată sexual de un profesor de engleză, în vârstă de 47 de ani.

După ce a stat mai multe zile în arestul IPJ Buzău, apoi în arest la domiciliu, cadrul didactic a fost trimis în judecată, iar prima sentință, dată de Judecătoria Pătârlagele, a venit deja.

Astfel, cadrul didactic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru agresiune sexuală în formă continuată. De asemenea, este obligat să achite 25.000 lei drept daune pentru trauma suferită de fetită. Decizia instanţei din Pătârlagele poate fi atacată de avicatul profesorului.

„Condamnă pe inculpatul I.F. la pedeapsa de 3 ani pentru infracţiunea de agresiune sexuală, în formă continuată, faptă comisă în perioada 2022-2023. În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani de închisoare aplicată inculpatului pe un termen de supraveghere de 4 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare”, a decis prima instanță.

Scandalul sexual a pornit când eleva de 9 ani i-a povestit bunicii ei că a fost atinsă în zonele intime de cadrul didactic. Bătrâna le-a spus mai departe părinților, iar aceștia au mers la școală deciși să-l pedepsească pe agresorul sexual. Părinții furioși au intrat peste învățător în clasă, pentru a-i cere socoteală.

Faptele de care este acuzat învățătorul s-ar fi petrecut începând din septembrie 2022 și până în toamna anului 2023, conform anchetatorilor. Cunoscuții dascălului spun că acesta a fost acuzat pe nedrept.

La rândul său, profesorul de engleză a susținut permanent că ar fi atins copila o singură dată, pe frunte, pentru a-i lua temperatura, gest făcut de față cu alți adulți.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite