Concert de colinde şi festival de tradiţii, la sala Consiliului Judeţean Buzău, până la sfârşitul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Cei care doresc să se bucure de tot ce înseamnă spiritul sărbătorilor de iarnă, au ocazia zilele acestea să participe la câteva spectacole organizate în sala mare a Consiliului Judeţean. Seria evenimentelor începe joi, cu un spectacol organizat de Fundaţia Sf. Sava, şi va continua în weekend, cu un festival  de tradiţii interculturale şi cultural sportive.

Joi, de la ora 16.30, voluntarii Fundaţiei pentru copii Sfântul Sava, împreună cu preşedintele organizaţiei, preotul Mihail Milea, îi invită pe buzoieni să pătrundă în atmosfera sărbătorilor, luând parte la cea de-a XXV-a editie a Concertului de Colinde Româneşti „Hristos se naşte, slăviţi-L”.

Vor urca pe scenă coruri de copii de la After school Sf. Sava, Complexul de servicii comunitare nr.2 din Buzău, Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, alături de colindători din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din România – Filiala interjudeţeană Buzău-Vrancea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Boboc, Corul Bisericii ”Sfântul Sava”. Intrarea la spectacolul programat la sala mare a Consiliului Judeţean Buzău este liberă.

În acelaşi local, se va desfăşura în zilele de 12 şi 13 decembrie 2015, începând cu orele 10.00, a cincea ediţie a Festivalului de tradiţii interculturale şi cultural sportive „Iarna Buzoiană”.

Organizat de Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi”, în colaborare cu Cercul Militar Buzău, festivalul va aduna la startul competiţiei, pe categorii de vârstă,  formaţii militare şi civile de dansuri populare, formaţii vocal-instrumentale de muzică populară şi uşoară, grupuri şi ansambluri vocale, trupe de dans modern.

La activitate vor participa echipe din Buzău, Galaţi, Prahova, dar şi din alte judeţe. ”Dorim să oferim acum, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, un spectacol de bună calitate artistică, dar şi un strop de bucurie sufletească”, a declarat Claudia Radu, şeful Cercului Militar Buzău. Intrarea la festival este liberă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite