Clientul agresat de agenţii de pază de la Lidl are două degete fracturate: „Unul dintre agenţi m-a luat de gât şi m-a trântit, iar celălalt de picioare“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Adi Ionaşcu
Sursa Adi Ionaşcu

Imaginile şocante filmate în Buzău, care surprind momentul în care un bărbat este ţinut cu genunchii la pământ de doi agenţi de pază, stârnesc reacţii printre cei implicaţi. În timp ce conducerea hipermarketului anunţă verificări interne, firma de pază consideră că angajaţii săi au acţionat conform fişei postului. Poliţia a anunţat mai multe anchete.

Scandalul a început când un buzoian în vârstă de 44 de ani a început să îi acuze pe reprezentanţii magazinului Lidl din Bariera Ploieşti că a fost păcălit la casa de marcat. Unul dintre ei au apăsat butonul de panică pentru a chema echipa de intervenţie a firmei de pază. 

”Am cumpărat trei produse iar unul avea 30 la sută reducere la raft dar pe bon era preţul întreg. M-am întors la supermarket şi am vorbit cu şeful de magazin, i-am spus care e problema, el a zis că e firesc să mai fie neclarităţi de genul ăsta. I-am spus că nu e frumos ce au făcut. Între timp, a chemat paza”, declară Leonard Predoiu, clientul agresat.

La ieşirea din hipermarket, clientul care tocmai avusese discuţia aprinsă cu angajatul magazinului a fost abordat într-o manieră extrem de agresivă de echipa de intervenţie a firmei de pază Lex Protect. 

”Eu am ieşit de bunăvoie din magazin, iar afară m-au luat cei de la pază. Cei doi agenţi, unul m-a luat de gât şi m-a trântit, iar celălalt de picioare, apoi s-au aşezat cu genunchiul pe gât, pe coaste şi pe picior. Unul s-a pus cu picioarele pe mână şi mi-a provocat o fractură”, spune Leonard Predoiu (foto jos).

BUZAUCLIENT

Foto I.B. 

Cei care au fost de faţă la întreaga scenă i-au acuzat pe agenţi de exces de zel şi au sărit în ajutorul clientului. Acesta a sunat la 112, iar poliţistul sosit la faţa locului, culmea, i-a pus cătuşele bărbatului care a filmat scena. Oamenii legii au explicat că martorul devenise recalcitrant şi refuza cooperarea.

”Nu mi se pare ok ca un agent de pază să-l bruscheze în felul ăla. Să-l iei de picior şi să-l pui în cap. Nu mi se pare ok. Mai ales că nu era infractor, nu omorâse pe nimeni, omul îşi cerea dreptul, cerea nişte explicaţii vizavi de cumpărăturile pe care le făcuse”, declară Adi Ionaşcu (foto jos), cel care a flmat agresiunea.

BUZAUCLIENT

Foto I.B. 

Martorul a fost sancţionat de poliţişti pentru „încălcarea unor norme de convieţuire socială”. În paralel, poliţiştii au început o anchetă care vizează hipermarketul Lidl, pornită de la sesizarea clientului, dar şi la firma de pază atrasă în scandal.

”În urma apariţiei în spaţiul public a imaginilor, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări sub coordonarea parchetului pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de purtare abuzivă în ceea ce priveşte intervenţia agenţilor de pază contractaţi de hipermarket”, spune Ane Mari Vrapciu, de la IPJ Buzău.

Firma de pază a transmis presei că cei doi agenţi au acţionat corect. ”Referitor la incidentul semnalat, echipajele noastre de intervenţie au acţionat conform fişei postului, deoarece persoana recalcitrantă refuza să părăsească locaţia”, declară Roxana Pavelescu, de la firma Lex Protect.   

Şi conducerea reţelei de hipermarketuri Lidl a avut o reacţie după apariţia imaginilor care surprind acţiunea agresivă a agenţilor de pază. 

”Regretăm situaţia creată la magazinul nostru din Buzău, de pe str. Eroilor, Nr. 3, în care au fost implicaţi agenţii de pază, angajaţi ai unei firme externe care asigură intervenţiile rapide pentru magazinul nostru din Buzău. Verificăm atent situaţia semnalată şi, dacă este cazul, vom lua măsurile care se impun”, este punctul de vedere al conducerii Lidl.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO  

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite