De Bobotează, şapte temerari au intrat în apele râului Buzău, după crucea aruncată de preoţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BUZAU

Şapte tineri au avut curaj, de Bobotează, să intre în apele râului Buzău, ca să aducă la mal crucea aruncată de preot. Un bărbat de 44 ani, din comuna Mărăcineni, a ieşit învingător.

Încurajaţi de vremea neobişnuit de caldă pentru această perioadă, peste o mie de buzoieni au mers la malul râului Buzău, unde se spune că a fost martirizat, cu peste 1.600 de ani în urmă, Sfântul Sava Gotul, unul dintre primii martiri creştini ai neamului. 

Un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Buzăului şi Vrancea, a oficiat slujba religioasă de sfinţire a râului şi a butoaielor umplute cu Aghiasmă Mare.

Anul acesta, şapte tineri s-au încumetat să intre în apele reci ale râului Buzău, ca să aducă la mal crucea aruncată de preot. Un bărbat de 44 de ani, din comuna Mărăcineni, a ieşit învingător, fiind a doua oară când aduce crucea la mal.

Daniel Petrache spune că doreşte să se însoare anul acesta şi îi dedică reuşita iubitei lui. Pentru prima dată, slujba de Bobotează de la malul râului Buzău a avut loc lângă un monument impresionant construit recent prin contribuţia enoriaşilor de la Catedrala „Sf. Sava”.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite