Clasele Step by Step din Buzău vor fi desființate, apoi redeschise într-un sediu comun

0
Publicat:

Scandalul de la Școala 11 din Buzău, apărut după ce conducerea a anunțat mutarea a două clase cu predare în sistem Step by Step la o altă unitate de învățământ din oraș, din lipsă de spațiu, are un prim efect. Toate clasele din această categorie vor fi închise, apoi reamenajate într-o singură unitate.

Clasă Step by Step FOTO Școala 11 Buzău
Clasă Step by Step FOTO Școala 11 Buzău

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău iau în calcul mutarea și gruparea tuturor claselor pregătitoare step-by-step din municipiul Buzău într-o singură școală.

Astfel, aceste clase cu program diferit față de cel din învățământul tradițional ar avea la dispoziție tot spațiul de care au nevoie copiii, dar și condiții mult mai bune de studiu și recreere, precum parc, săli spațioase și loc de servit masa.

Conducerea IȘJ Buzău spune că proiectul ar presupune lichidarea actualelor clase cu predare prin metoda Step by Step și redeschiderea lor într-un sediu comun, nu mutarea celor care deja funcționează în școlile de masă.

„O să avem o școală pe care s-o transformăm în școală de alternativă, care are spații excedentare și acolo să adunăm viitoarele clase de alternativă din oraș, într-un singur spațiu”, a declarat Daniela Palcău, șef IȘJ Buzău, pentru Focus TV Buzău.

Responsabilii Inspectoratului Școlar au identificat o astfel de soluție după scandalul izbucnit la Școala nr. 11 Buzău, generat de faptul că două clase de pregătitoare Step by Step urmau să fie mutate la Școala nr. 16 din lipsă de spațiu.

Părinții copiilor au răbufnit, atât prin apeluri către directorii școlii, cât și pe rețelele de socializare, când au aflat despre mutarea claselor în clădirea Școlii nr. 16, dintr-un alt cartier.

Protestele părinților au determinat conducerea școlii să revină asupra hotărârii luate cu puțin timp înainte de începerea anului școlar. Astfel, cele două clase Step by Step funcționează una în cancelaria profesorilor, iar cealaltă în cabinetul de consiliere. Cele două încăperi au suprafața necesară, spune directoarea Livia Monica Mărculescu, și au fost reamenajate.

În sistemul Step by Step, copilul învață prin descoperire și interacțiunea sa cu mediul, iar familia și comunitatea sunt încurajate să fie parte din acest proces.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite