Cum arată după modernizare clădirea unui fost spital buzoian, care inițial trebuia demolată VIDEO

0
Publicat:

Lăsat în paragină de autorităţi timp de aproape trei decenii, un simbol al municipiului Buzău a prins din nou viaţă. Reabilitarea clădirii fostului spital Brătianu a ajuns la final, iar miercuri, a avut loc recepția lucrării.

Grădina din spatele clădirii nu e gata. FOTO Iulian Bunilă
Grădina din spatele clădirii nu e gata. FOTO Iulian Bunilă

Clădirea de patrimoniu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, mai veche și decât Palatul Comunal din centrul Buzăului, are acum un aspect care fură admirația trecătorilor.

Edificiul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va funcţiona ca un centru muzeal și va fi deservită de viitori angajați ai Muzeului Județean. Aici, începând din 2023, vor avea loc diverse activităţi culturale.

„Va deveni un important centru de activități culturale internaționale, pentru că, odată cu deschiderea Centrului Muzeal Brătianu, noi deja lucrăm și suntem în stadii foarte avansate pentru a deschide un proiect internațional dedicat tinerilor artiști europeni, care se va desfășura cu regularitate la Brătianu”, a declarat Daniel Costache, directorul Muzeului Județean Buzău.

Grădină cu amfiteatru, în spatele clădirii

În jurul clădirii de patrimoniu, lucrările nu sunt încă finalizate. Angajații de la Domenii Prest SRL Buzău, firma de servicii a Consiliului Județean, desfășoară lucrări de amenajare a unei grădini publice, unde în viitor va fi construit un amfiteatru.

Locul a fost deja curățat și pregătit pentru plantările masive de arbuști, flori și iarbă verde, care vor schimba total aspectul suprafeței.

Lucrările de renovare a fostului sediu de spital au demarat în toamna anului 2019 și ar fi trebuit să fie gata în 2021. Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu, din municipiul Buzău, au fost alocate aproximativ 4 milioane de euro, din bugetul de investiţii al Uniunii Europene.

Imobilul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost inaugurat în 1896 și a funcţionat ca spital mai bine de un secol. Aici au funcționat mai multe secții ale Spitalului Județean Buzău, între care Chirurgia, Ortopedia, Dermato-venerice, ORL și chiar Maternitatea.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri