Cioban salvat de câini din ghearele unui urs. Atacul s-a produs în zona de munte a Buzăului

0
Publicat:

Un cioban din Gura Teghii a ajuns vineri seară la Spitalul Județean de Urgență Buzău, după ce a fost atacat de un urs. Bărbatul a sărit să scotă o oaie din ghearele animalului sălbatic. Victima a fost rănită la o mână și la picior.

Ursul a fost izgonit de câini. SURSA Arhivă adevarul.ro
Ursul a fost izgonit de câini. SURSA Arhivă adevarul.ro

Evenimentul a fost semnalat printr-un apel la 112 chiar de către victimă. Mai multe persoane din apropiere au fost trimise în sprijinul ciobanului care se afla cu oile în satul Păltiniș. La scurt timp a ajuns la stână și un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor bărbatului rănit.

Câinii de la stână au alungat ursul

Ciobanul le-a povestit salvatorilor cum a zărit ursul apropiindu-se foarte rapid de stână, după care s-a năpustit asupra unei oi. Fără să cumpănească prea mult, bărbatul a considerat că poate alunga fiara doar cu bâta pe care o avea la el. S-a apropiat de urs cu gândul să-l sperie, însă a intrat în ghearele și colții ursului.

Spre norocul bărbatului, câinii săi ciobănești s-au năpustit asupra ursului și l-au determinat să-l elibereze. Ursul s-a îndepărtat de stână și a fugit în pădure, cu câinii după el. Victima a stat câteva zeci de secunde în prinsoarea fiarei, timp în care omul s-a ales cu zgârieturi și mușcături adânci. Imediat, ciobanul a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Ciobanul din comuna Gura Teghii, care a fost rănit de urs, are o stare generală bună, au comunicat vineri seară reprezentanții Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Conform șefului UPU, medicul Adrian Zoican, pacientul prezintă „multiple leziuni produse prin mușcatură de urs la nivelul antebrațului și coapsei drepte”. La nivelul obrazului drept prezintă o plagă superficială escoriată.

Al doilea atac de urs, într-o săptămână

La sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat din Chiojdu a fost atacat de o ursoaică însoțită de doi pui. Incidentul s-a produs în apropierea unei fântâni, unde bărbatul de 39 de ani poposise pentru a bea apă. Acesta se întorcea acasă cu căruța încărcată cu fân, fiind însoțit de încă doi localnici.

În apropierea fântânii, și-au făcut apariția o ursoaică și doi pui. Animalul s-a năpustit brusc asupra persoanei care se afla cel mai aproape, cel mai probabil, spun vânătorii, din instinctul femelei de a-și proteja puii.

Izgonite de ceilalți doi bărbați, animalele au fugit înspre pădure. Victima a scăpat cu viață după atacul ursoaicei, bărbatul din Plescioara alegându-se cu răni la cap, la ceafă, piept și la o mână. Acesta a fost preluat de o ambulanță și adus la Spitalul Județean (SJU) Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite