Cetăţean italian, cercetat de poliţiştii buzoieni pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italianul a cumpărat legume şi fructe fără să treacă în contabilitate operaţiunile derulate
Italianul a cumpărat legume şi fructe fără să treacă în contabilitate operaţiunile derulate

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au început urmărirea penală împotriva unui cetăţean italian, în vârstă de 52 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Italianul este suspectat că, în perioada mai-septembrie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi cu principal obiect de activitate „comerţul de legume şi fructe”, a efectuat achiziţii intracomunitare de la diverşi parteneri din spaţiul intracomunitar în valoare de 2.357.631 de lei, fără a evidenţia în contabilitatea firmei operaţiunile derulate, sustrăgându-se în acest fel de la plata contribuţiilor către bugetul de stat.

Conform raportului de inspecţie fiscală emis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Buzău, s-a stabilit că valoarea prejudiciului cauzat către bugetului general consolidat al statului este de 470.794 de lei (TVA şi impozit pe profit).

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

Citeşte şi: Trei administratori de firme, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Au prejudiciat Statul cu peste 600 de mii de lei

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite