Celebrele HIMARS și Gepard, în parada de Ziua Națională de la Buzău. Este a doua cea mai mare garnizoană din țară VIDEO

0
Publicat:

De Ziua Națională, Divizia 2 Infanterie Getica anunță o paradă militară pe cinste. Pe Calea Eroilor din municipiul Buzău vor defila sute de militari, jandarmi, polițiști și pompieri, alături și tehnica de luptă din dotare.

image

Parada militară de Ziua Națională a României, de la Buzău, va începe cu ora 11.30. Ceremonia este organizată de către Garnizoana Buzău, în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

„Vineri, 1 decembrie, începând cu ora 11.30, pe Calea Eroilor din Buzău, sărbătorim împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară și religioasă urmată de  defilarea cu personal și tehnică militară”, transmite Divizia 2 Infanterie Getica.

Anul acesta, la ceremonia de la Buzău participă aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice.

Pe timpul defilării, vor putea fi admirate maşinile de luptă ale infanteriei MLI - 84 M „Jderul”, sistemele antiaeriene „Gepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, sistem de rachete pentru artilerie cu mare mobilitate HIMARS, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

„Miercuri, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00, pe Calea Eroilor, va avea loc repetiția generală. (...) Garnizoana Buzău invită pe toți cei interesați să participe la acest eveniment și cere scuze participanților la trafic pentru inconvenientele produse”, informează Divizia 2 Infanterie Getica.

Poliția Municipiului Buzău și Poliția Locală Buzău vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Calea Eroilor, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Veștile sunt bune și pentru buzoienii care vor să se bucure de o masă tradițională, de Ziua Națională. La finalul ședinței ordinare din noiembrie a Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a anunțat că, în ciuda măsurilor de austeritate impuse de Guvern, în acest an, pe 1 Decembrie, nu va lipsi tradiționala masă cu fasole.

Astfel, nu a mai fost solicitat serviciul unei firme de catering, așa cum s-a procedat în ultimii ani, mâncarea urmînd să fie preparată în cantina unei instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Buzău.

Totodată, șeful CJ Buzău mai spune că buzoienii sunt invitați în număr cât mai mare, în Parcul Crâng, pentru a asista la un spectacol folcloric susținut de artiști buzoieni, dar și de fanfara Garnizoanei Buzău.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite