Tradiția bate austeritatea. Primăriile țin și cu dinții de fasolea cu ciolan, de 1 Decembrie. Primar: „Ce, eu n-am card?!”

0
Publicat:

Deși Guvernul a impus prin ordonanță limitarea cheltuielilor cu spectacolele și cadourile pe final de an, primăriile au găsit soluții. Nu renunță nici la fasolea cu ciolan, nici la spectacole și nici la cadouri, doar că le asigură din sponsorizări.

Fasolea cu ciolan va fi și în acest an atracția numărul 1 FOTO: arhiva/A.M.
Fasolea cu ciolan va fi și în acest an atracția numărul 1 FOTO: arhiva/A.M.

La Slatina, ca urmare a limitărilor legislative, nu se mai pot cheltui cei 80.000 lei alocați organizării manifestărilor de 1 Decembrie 2023. Primăria a găsit în schimb soluția pentru a oferi în continuare fasole, cârnați, murături și vin fiert, un sponsor, S.C. PROVISION RETAIL PROD S.R.L., oferindu-se să asigure 1.000 porții cu titlu gratuit. Locul în care se împart porțiile este același: în parcarea din fața centrului comercial Winmarkt, imediat după încheierea ceremoniilor de 1 Decembrie care se desfășoară la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 

Tot prin intermediul sponsorilor se organizează și concertul „susținut de artiști de renume național” din seara zilei de 1 Decembrie 2023, firma S.C. ART Star Sound Master S.R.L. fiind cea care și-a asumat să organizeze totul, pe cheltuiala sa. Firma a primit, de altfel, printr-o hotărâre de consiliu local, acordul să amplaseze și un parc de distracții în perioada 1 decembrie 2023 - 7 ianuarie 2024, în parcarea din vecinătatea Parcului Tineretului.

500 porții de fasole cu ciolan distribuite la domiciliul bătrânilor din Caracal

În cel de-al doilea municipiu al județului vor fi pregătite pentru sărbătoarea de 1 Decembrie de două ori mai multe porții de fasole cu ciolan/cârnați decât la Slatina. Astfel, 1.500 porții vor fi distribuite cetățenilor veniți să vadă parada militară, iar alte 500 vor fi distribuite, la domiciliu, bătrânilor nevoiași din oraș. Și aici fasolea cu ciolan este oferită cu sprijinul sponsorilor, ca și în anii trecuți, precizează primarul Ion Doldurea. Și aici aici va fi concert, însă tinerii talentați ai orașului își vor încânta concetățenii, nu artiști aduși pe bani grei.

Tot cu bani de la sponsori se va păstra și tradiția de a împodobi bradul în fiecare cartier al municipiului, pentru copii pregătindu-se din aceleași resurse peste 2.000 cadouri.

Se vor împărți porții de fasole cu cârnați și la Drăgănești-Olt, în vreme ce în orașul Balș lucrurile nu sunt încă hotărâte. 

Momente cu totul speciale promite, în schimb, primarul din Optași-Măgura. Aici se organizează, de cinci ani, o paradă inedită. În acest an, participanții la paradă vor purta costume populare și vor defila cu torțe aprinse. Totul se va încheia cu o petrecere la care se va servi și tradiționala fasole cu ciolan. „Niciodată n-am făcut cu bani de la primărie. Facem cu fasole de la Kaufland, ce, eu n-am card?!” , spune primarul Marin Scurtu. Pentru 1 decembrie s-au cheltuit și din bugetul local 1.600 lei, însă pentru a fi achiziționate stegulețe pentru fiecare gospodărie din comună. Ultimele pregătiri se fac chiar în aceste ore, s-au găsit și tinerii care știu să-și strunească bine caii, așa că va fi ceva deosebit, mai spune primarul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite