Cei mai valoroşi câini din ţară, aduşi din SUA de un buzoian. Sunt fioroşi, blânzi şi costă mii de dolari VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva şi Diablo se înţeleg de minune    Sursa I. Bunilă
Eva şi Diablo se înţeleg de minune    Sursa I. Bunilă

Cei care vor să deţină un câine fioros, dar mai cuminte chiar şi decât un bichon, pot alege un American Bully. Sunt mai uşor de cumpărat, de când au apărut şi în România canise pentru această rasă populară în Statele Unite. Costă însă foarte mult, spune deţinătorul primilor câini din această rasă din Buzău.

Buzoianul Ionuţ Iancu este deţinătorul primei canise cu această rasă din zona Buzăului. Creşte în gospodăria sa din Ţinteşti cinci câini adulţi din rasa American Bully şi patru pui, toţi foarte jucăuşi.

”Îl am pe Diablo, Escobar, Angel, Shanel şi Candy, mama puilor.  Pe primul l-am luat acum trei ani. Nu aveam de gând să fac o canisă, fiind plecat în afară, dar mi-a plăcut foarte, foarte mult şi m-a forţat să cumpăr femele şi să dau drumul la treabă”, ne spune Ionuţ, primul crescător de American Bully din Buzău.

Câinii pe care îi creşte Ionuţ impresionează de la prima vedere. Privirea pătrunzătoare, postura impunătoare şi musculatura estrem de dezvoltată îi fac să pară unii dintre cei mai fioroşi câini. De fapt, sunt blânzi, docili, iar prezenţa copiilor îi bucură cel mai mult.

”Câinii pe care îi cresc nu au fost niciodată agresivi. Escobar a stat cu cea mică în casă, cu Eva, şi au dormit amândoi în pat. Dacă alţi câini îi atacă pe stradă, aceştia au tendinţa să-i ignore. Sunt foarte paşnici în prezenţa altor animale şi a copiilor”, susţine buzoianul.

buzau

Un American Bully educat corespunzător este una dintre cele mai încântătoare rase în relaţia cu oamenii dar şi cu alte animale. Sunt răbdători şi extrem de afectuoşi, cunoscută ca una dintre rasele care socializează cel mai bine. Asta, în ciuda aspectului.

”Majoritatea celor care-i văd sunt speriaţi, dar mai sunt şi cunoscători care îi apreciază foarte mult. La prima vedere sunt fioroşi, cu musculatura bine dezvoltată asemenea câinilor de luptă, dar sunt foarte cuminţi. Sunt leneşi, sforăie, sunt foarte iubăreţi şi alintaţi”, declară Ionuţ Iancu.
buzau

Bully-ul american este un însoţitor extrem de fidel şi afectuos, care nu va ezita să-şi dovedească valoarea proprietarilor săi în faţa oricărui pericol. Este foarte inteligent, capabil să îndeplinească deprinderi foarte diferite, însă pentru asta au nevoie de multă atenţie şi de un regim special.

”Au un regim special. Ei fiind şi o linie mai bună, vrând să-i duc la concursuri, trebuie să le dau ceva special. Celor mari le dau zilnic câte 250 de grame de carne de vită, un ou, o conservă de ton în apă, 100 de grame de caş, o lingură de ulei de cocos, ulei de peşte şi una de miere”, spune Ionuţ.  

   

Buzoianul îmbină utilul cu plăcutul şi a transformat pasiunea sa pentru American Bully într-o afacere

Ionuţ Iancu visează mai întâi să scoată câţiva campioni din canisa pe care o are lângă Buzău iar după aceea să vină succesul şi pe alte planuri. Asta, deoarece câinii pe care îi creşte în canisa din comuna Ţinteşti au preţuri incredibil de mari.

„Au fost câini poate mai puţin frumoşi decât ai mei care s-au vândut undeva la 500.000 de dolari. Dar, ca să ajungi campion e un drum foarte lung; un concurs câştigat înseamnă zece puncte. Ca să-l scoţi campion, trebuie să strângi 150 de puncte iar ca să-l scoţi grand champion trebuie câştigate cinci concursuri numai cu campioni. Deci, avem de alergat mult prin Europa”, plănuieşte Ionuţ Iancu. 

buzau

American Bully provine din Statele Unite. Este o încrucişare între Pitbull Terrier şi American Staffordshire Terrier şi are, de asemenea, rude mai îndepărtate, cum ar fi Bulldogul englez şi Staffordshire Bull Terrier.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

 

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite