Cea mai aprigă bătălie electorală se dă în Colegiul 7 Buzău. Cinci candidaţi se înfruntă pentru un loc în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda (ARD) şi Marcel Ciolacu (USL) sunt creditaţi cu cele mai mari şanse
Cezar Preda (ARD) şi Marcel Ciolacu (USL) sunt creditaţi cu cele mai mari şanse

În Colegiul 7 Camera Deputaţilor - care cuprinde câteva cartiere ale municipiului Buzău, plus patru comune mărginaşe - lupta se va da între cinci candidaţi. Cu cele mai mari şanse sunt cotaţi candidaţii USL şi ARD, Marcel Ciolacu, respectiv Cezar Preda.

Colegiul 7 Buzău este deţinut în prezent de liderul PDL Buzău, Cezar Preda (53 de ani), cel care candidează pentru încă un mandat în Parlamentul României. Cezar Preda, inginer şi economist de profesie, este parlamentar din anul 2004. În perioada 1984 - 1989, Preda a lucrat ca inginer la SC Aromet, în anii '90, a lucrat ca funcţionar în cadrul Primăriei Buzău, după care a intrat în sectorul privat, fiind administrator al unor societăţi de salubritate din Buzău şi Bucureşti. Cezar Preda este cel mai mediatizat om politic buzoian.

Uniunea Social Liberală îl propune pentru acest colegiu pe viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu (45 de ani).  De profesie jurist, social democratul Marcel Ciolacu şi-a început cariera profesională în anul 1988, ca electronist la o societate din Bucureşti. Din 1991, Ciolacu a activat în sectorul privat, deţinând diverse funcţii de conducere în cadrul unor societăţi comerciale. În 2005, pentru o perioadă scurtă de timp, a fost prefect (interimar) al judeţului Buzău. Din 2008, este viceprimar al municipiului Buzău.

Omul de afaceri buzoian Bogdănel Stoicescu este candidatul PP-DD în Colegiul 7 Camera Deputaţilor. Bogdănel Stoicescu (61 de ani) este cunoscut în lumea boxului, fiind proprietarul unui important club de box ce-i poartă numele. Stoicescu este implicat şi în fotbal, ca finanţator al echipei din ligile inferioare ABC Stoicescu. Bogdănel Stoicescu este unul dintre cei mai bogaţi buzoieni:  are 40 de terenuri agricole în judeţul Buzău, dar şi şapte terenuri în intravilan în municipiul Bucureşti, acestea din urmă în suprafaţă de aproape patru hectare, plus multe alte imobile.

PRM Buzău l-a desemnat candidat în acest colegiu pe Constantin Cristescu, în timp ce UDMR a ales să meragă pe mâna lui Demeter Ferenc.

Principalele priorităţi în acest colegiu sunt realizarea unei şosele de centură care să scoată din oraş traficul greu de pe ruta Focşani – Brăila şi consolidarea podului care leagă Buzăul de comuna Vadu Paşii, astfel încât sutele de navetişti care lucrează în oraş să poată circula şi cu autoturismele, nu numai pietonal, aşa cum se desfăşoară de la inundaţiile din 2005 care au şubrezit podul construit de Anghel Saligny.  

Colegiul Uninominal 7 Camera Deputaţilor Buzău

Candidatul ARD: Cezar Florin Preda (PDL)

Candidatul USL: Marcel Ciolacu (PSD)

Candidatul PP-DD: Bogdănel Stoicescu

Candidatul PRM: Constantin Cristescu

Candidatul UDMR: Demeter Ferenc

Colegiu deţinut în prezent (legislatura 2008-2012) de Cezar Preda (PDL).

Cea mai completă infografie a alegerilor parlamentare vă este prezentată de ziarul Adevărul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite