Ce spune un grec despre dotarea pompierilor români: „Au drone cu care urmăresc traseul incendiului din aer” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Nu doar eficienţa intervenţiei pompierilor români îi uimeşte pe greci, ci şi tehnica pe care aceştia au dislocat-o în insula Evia, pentru stingerea incendiilor masive de pădure. Aceştia spun că dotarea este mult superioară celei din ţara lor.

Un clip postat, duminică, de Peppas Dimitris, laudă echipamentele românilor. Acesta surprinde o autospecială a pompierilor români care acţionează cu un tun de apă şi spune despre ea că este mai eficientă decât maşinile pompierilor greci.

   

”Pompierii români au maşini şi echipamente noi care se alimentează cu apă mult mai repede şi eficient decât maşinile pompierilor greci. În plus, au drone cu care urmăresc traseul incendiului din aer şi trimit echipele la punctul potrivit”, spune autorul clipului.

Postarea localnicului elen a strâns sute de comentarii, mai ales din partea conaţionalilor nemulţumiţi de eficienţa propriului guvern. Peste 100 de pompieri români participă la stingerea incendiilor din Grecia. Viteza de reacţie şi profesionalismul lor sunt lăudate de presa elenă.

Publicaţia greacă fimes.gr laudă intervenţia pompierilor români din insula grecească Evia. „Pompierii români care au venit în ţara noastră să întărească efectivele anti-incendiu şi să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă”, spune presa elenă, citată de ziare.com.

Grecii apreciază viteza de organizare şi meticulozitatea românilor care la sosirea în Evia au înfiinţat rapid un sediu independent faţă de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering şi logistică proprii.

„Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru localizarea incendiilor. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă şi, cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile”, spun grecii.

Toţi cei zece salvatori buzoieni, aflaţi sub comanda ofiţerilor de pompieri eleni, acţionează, de sâmbătă, pe insula Evia, a doua ca mărime din Grecia, zonă devastată de incendiile violente din ultimele două săptămâni.

Pentru pompierii buzoieni, misiunea din Grecia este extrem de dificilă, fiind un adevărat test de rezistenţă fizică şi psihică. 

Întreaga operaţiune se desfăşoară sub comanda ofiţerilor eleni de pompieri ce gestionează efectivele,ei stabilind acţionarea în ture a pompierilor, ture ce se rotesc la un interval de 6 ore, acordând astfel timp de repaus de la munca fizică intensă şi condiţiile grele şi toxice la care sunt expuşi pompierii.

În nordul insulei Evia, flăcările au distrus totul în cale, iar mii de oameni din 15 localităţi au fost deja evacuaţi de către autorităţile elene.  Dacă focul nu va fi ţinut sub control nici în perioada următoare, misiunea salvatorilor români în Grecia se va prelungi.

Citeşte şi: 

Pompierii români, lăudaţi de greci. „Par că sunt de pe altă planetă”

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite