Camionagiu care transporta pui la abator, ajuns găinar. A fost ispitit de marfa din remorcă

0
Publicat:

Lup paznic la oi - asta a fost un șofer de camion pentru societatea la care lucra de mai mulți ani. Atunci când avea curse de noapte de la diverse ferme de creștere a puilor spre abator, el făcea popas într-o zonă ferită și fura păsări din remorcă.

Pui de fermă FOTO I.B.
Pui de fermă FOTO I.B.

Hoțul de păsări vii a fost prins în flagrant, în noaptea de joi spre vineri, 31 august/1 septembrie 2023, în timp ce transfera prada din TIR-ul său în duba unui cunoscut care îi era complice. Ghinionul lor a făcut ca în momentul furtului să treacă pe lângă ei un echipaj de poliție, căruia i s-a părut suspectă tranzacția cu pui în miez de noapte.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, în noaptea de 31 august spre 1 septembrie 2023, în jurul orei 2.00, în timp ce își desfăşurau atribuțiile de serviciu, poliţiştii din cadrul Poliției orașului Pogoanele au depistat în flagrant un bărbat de 55 de ani, în timp ce sustrăgea pui în dintr-un camion de mare tonaj, aparţinând societății unde lucra.

„Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi staționat autovehiculul pe DN 2C, între localitățile Pogoanele și Caldăraști, şi ar fi transferat 27 de pui din maşina condusă de el într-o autoutilitară aparţinând unui cunoscut. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuitului”, se arată într-un comunicat al Poliției Buzău.

Potrivit unor surse, șoferul de 55 de ani, din Pogoanele, își făcuse un obicei din a vinde păsări furate din camionul pe care lucra, însă avea grjă ca paguba să nu fie una foarte mare, pentru a nu bate la ochi atunci când se face recepția mărfii.

La ancheta penală va ieși la iveală atât valoarea prejudiciului, cât și identitatea complicilor. Au fost cazuri când șoferul cu apucături de infractor ar fi transferat păsările furate direct în mașinile clienților, care aflau în prealabil date despre locul și ora tranzacției.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite