Călători nervoşi, în Gara Buzău, din cauza grevei de la Căi Ferate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: I. Bunilă
Sursa: I. Bunilă

A fost tensiune, luni, printre zecile de călători din Gara Buzău, din cauza grevei angajaţilor de la Căi Ferate. Mai multe trenuri au staţionat ore în şir şi nu şi-au mai continuat drumul.

Dacă trenul Buzău - Nehoiaşu nu a mai plecat în cursă, trenurile Inter Regio Iaşi-Bucureşti şi Galaţi-Bucureşti au rămas blocate în Gara Buzău. 

Pe moment, călătorii au rămas în vagoane aşteptând încheierea protestului ceferiştilor, însă ulterior au devenit tot mai iritaţi. 

Cei mai mulţi s-au declarat nemulţumiţi de faptul că greva de la CFR le-a dat complet peste cap planurile.

Exasperaţi de orele de aşteptare, oamenii au abandonat călătoria cu trenul şi au căutat alte mijloace de transport pentru a ajunge la destinaţii. Unii dintre călători şi-au anunţat rudele pentru a-i prelua din tren.

Angajaţii CFR Călători, care se ocupă cu repararea locomotivelor, au declanşat, astăzi dimineaţă, o grevă spontană, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor. 

Ei protestează pentru că Executivul, în ultima şedinţă, a amânat termenul de intrare în vigoare a legii privind statutul personalului feroviar. Această lege ar fi adus venituri mai mari angajaţilor CFR Călători.

În urma grevei spontane de luni, au fost afectate peste o sută de trenuri, iar în 54 de gări, activitatea a fost oprită.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite