Buzoienii, sfătuiţi să meargă la control cu carnea de porc
0
Se apropie sărbătoarea Crăciunului, carnea de porc fiind unul dintre produsele de sezon. Acesta este motivul pentru care inspectorii sanitar-veterinari buzoieni atrag atenţia că vânzarea fara aprobare a porcilor crescuţi în gospodării este taxată cu amenzi usturatoare.
Ca urmare a Ordinului nr. 67 din 16 noiembrie 2012 al Autoritatăţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, porcii de carne vor trebui verificaţi de două ori înainte de a ajunge la sacrificare. Un prim control îl va face medicul veterinar în grija căruia se află animalele crescătorului, iar pe cel de-al doilea îl va efectua veterinarul abatorului la care se va face sacrificarea.
Medicii veterinari buzoieni se aşteaptă la un val de solicitări cu o săptamână înaintea Crăciunului, perioada când se sacrifică cei mai mulţi porci.
În această perioadă, DSVSA Buzău va organiza la nivelul municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat patru puncte de examinare trichineloscopică a cărnii de porc obţinută în gospodăriile individuale, la sediile Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Piaţa Crâng, Piaţa Centrală, Piaţa Micro V şi Piaţa Centrală din municipiul Râmnicu Sărat.
Preţul examenului trichineloscopic este de 9 lei.