Buzoienii pot vizita un sat biblic, care va fi amenajat în Parcul Crâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Un ansamblu inedit a început să prindă contur în Parcul Crâng, pe aleea dintre Obelisc şi heleşteu. Este vorba de proiectul „Satul biblic”, unic în Europa şi care a mai funcţionat doar în Bucureşti, cu câteva luni în urmă. Intrarea în satul biblic, care va fi deschis între 7 şi 12 octombrie, se va face printr-o poartă romană.

Fiecare loc de activitate va fi condus de persoane calificate în istorie biblică ori în diferite meşteşuguri. La sinagogă, cei interesaţi vor putea lua parte la lecţii deschise, în care se va vorbi şi se va scrie în limbile iudaică şi greacă.

În Satul biblic, buzoienii vor găsi o brutarie, unde vor putea participa la realizarea unei pâini, de la alegerea ingredientelor până la coacerea ei într-un cuptor, vor întâlni o ţesătorie cu război, fuior, lână. 

La atelierul de olărit vor putea vedea procesul tehnologic al realizării oalelor de lut, cănilor, castroanelor cât şi a altor obiecte artizanale. În cadrul complexului Satul biblic oaspeţii vor putea, de asemenea, să participe la cursurile de caligrafie ebraică şi grecească şi vor putea vizita un mini-muzeu al obiectelor vechi, sofar, pergament, papirus, instrumente antice de scris.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite