Buzoianca Sorina Banu, absolventa de liceu care a obţinut nota 10 la examenul de Bacalaureat dedicat olimpicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Banu a absolvit liceul cu media 9,80
Sorina Banu a absolvit liceul cu media 9,80

Sorina a obţinut media maximă la probele de Română, Istorie şi Geografie. Sesiunea specială de bacalaureat dedicată olimpicilor s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Ploieşti. Buzoianca a absolvit Colegiul B.P. Hasdeu cu media 9,80 la profilul Ştiinţe Sociale şi va participa la faza internaţională a Olimpiadei de Lectură.

Dintre cei 223 de concurenţi din toată ţara, doar doi au obţinut media 10 la Bacalaureat. Este vorba despre buzoianca Sorina Banu şi un absolvent al Colegiului „Tudor Vianu” Bucureşti. 

Această sesiune a fost organizată înaintea celei obişnuite, pentru a le oferi posibilitatea absolvenţilor să se pregătească pentru fazele internaţionale ale olimpiadelor.

         

La examene au fost aproximativ 40 de componenţi ai loturilor olimpice şcolare, iar ceilalţi, sportivi. Buzoianca a susţinut probele scrise la Română, Istorie şi Geografie. 

”Am avut satisfacţia de a impresiona pe unul dintre profesorii evaluatori, care voia să părăsească sala în timp ce eu susţineam proba orală la Română. Când m-a auzit vorbind, s-a întors şi a întrebat de la ce liceu vin. Se pare că am reuşit să impresionez comisia, pentru că, în loc de 10 minute, cât trebuia să vorbesc, m-au lăsat să vorbesc 30 de minute”, a spus Sorina.
buzau

În urmă cu patru ani, Sorina Banu intra la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu, profilul Mate-info bilingv engleză, cu cea mai mare notă la nivelul judeţului, respectiv 9,70. Ulterior, s-a transferat la profilul Ştiinţe Sociale, decizie foarte inspirată. 

A participat în toţi anii care au urmat la Olimpiada de Română. Cel mai bun rezultat, spune Sorina, a fost locul II la faza Naţională. La Olimpiada de Lectură, anul acesta, la cea de a treia participare, s-a calificat la faza internaţională, care urmează să aibă loc la Ankara sau la Bucureşti.

A absolvit liceul cu media 9,80. Datorită performanţelor de la olimpiadele internaţionale, are locul asigurat la orice facultate de profil din ţară şi din afară. Sorina declară că va opta pentru una din ţară.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Cum a reuşit un elev de la Colegiul Tehnic din codaş să devină fruntaş

Colegiul Tehnic aplică de ani buni proiecte europene cu ajutorul cărora elevii beneficiază de stagii de practică în Portugalia dar şi de bani de buzunar. Nimeni nu s-ar fi gândit că în urma implementării acestor proiecte vor fi schimbate radical destine ale unor copii care nu aveau curajul să spere la mai mult de absolvirea unei şcoli profesionale. Exemplul ni-l oferă Cătălin Nae.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite