Buz─âu: B─âtaie mare pe locurile din cre┼če

0
0
Num─ârul de locuri din cre┼če este mic
Num─ârul de locuri din cre┼če este mic

Multe m─âmici buzoience sunt nevoite s─â stea acas─â pentru a-┼či cre┼čte copiii din cauza num─ârului de locuri din cre┼če care s-a redus considerabil.

├Än municipiu mai func┼úioneaz─â doar cinci cre┼če care pun la dispozi┼úia p─ârin┼úilor pu┼úin peste 200 de locuri. ÔÇ×├Än municipiu avem cinci cre┼če, iar ├«nscrierile se fac imediat cum se ia vacan┼ú─â, acestea fiind cu 20- 25 % mai mult dec├ót num─ârul de locuri necesare. Am ├«ncercat s─â rezolv─âm problema, ├«ns─â nu putem asigura necesarul, ├«n special ├«n zona central─â", ne-a declarat Tiberiu Chiculescu, ┼čeful Serviciului de Resurse Umane din cadrul Pirm─âriei.

Faptul c─â num─ârul de locuri din cre┼če este mic este dovedit ┼či de faptul c─â tot mai pu┼úine m─âmici renun┼ú─â la indemniza┼úia oferit─â pentru cre┼čterea copilului ┼či merg la serviciu. ├Än luna ianuarie doar 8 femei au ales s─â se ├«ntoarc─â la munc─â. ÔÇ×Am c─âutat anul trecut s─â ├«mi ├«nscriu feti┼úa la cre┼č─â pentru a ├«ncepe munca, ├«ns─â sincer chiar nu am g─âsit un loc. Nu am alt─â posibilitate s─â o las cu bunicii ┼či stau eu acas─â cu ea", ne-a spus Marilena Costea, o mam─â de 28 de ani.

Unii dintre pr─âin┼úi au ├«nceput ├«nc─â de pe acum s─â se intereseze de num─ârul de locuri din cre┼če pentru a se asigura c─â vor prinde un loc ├«ntr-una din cele cinci cre┼če. ├Än cre┼če se pot ├«nscrie copiii cu v├órste cuprinse ├«ntre 6 luni ┼či trei ani, iar mama trebuie s─â aduc─â un act prin care dovede┼čte c─â are un loc de munc─â ┼či nu se poate ocupa de cre┼čterea copilului pe timpul zilei.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite