Bacalaureat de toamnă 2014. Buzăul este peste media pe ţară la promovabilitate, cu 30,08 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 la sută dintre absolvenţii de liceu din judeţul Buzău care au susţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat, rezultatele fiind asemănătoare cu cele obţinute anii trecuţi, în aceeaşi sesiune. La nivel naţional, promovabilitatea este de 22,27%.

Potrivit Inspectoratului Şcolar, la Buzău, au fost înscrişi la bacalaureatul de toamnă 1.571 de elevi, însă doar 883 au fost evaluaţi, restul lipsind sau fiind eliminaţi după ce au fost prinşi încercând să fraudeze examenul. Dintre aceştia, au luat examenul 394 de candidaţi.

La prima probă de examen, respectiv testarea scrisă la română, au promovat 78,66 la sută dintre candidaţi, la cea de-a doua, respectiv matematică sau istorie, au luat examenul 45,4 la sută dintre elevi, iar la proba a treia au promovat 42,96 la sută.

La Colegiul Hasdeu, un singur absolvent a dat bacalaureatul în această sesiune şi a promovat, ceea ce face ca rata de promovare la acest liceu să fie de sută la sută. La Liceul de Arte Margareta Sterian, promovabilitatea a fost de 84 la sută, iar la Seminarul Teologic, 75 la sută dintre absolvenţi au obţinut cel puţin nota 6.

Un singur candidat de la Buzău a reuşit să ia nota 10 în această sesiune, nota fiind obţinută la limba română.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite