Autorităţile din Buzău caută abatorul care a aruncat trei tone de carne şi resturi animale pe marginea unui drum judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei tone de resturi de carne au fost găsite în comuna Ruşeţu                              Arhivă Adevărul.ro
Trei tone de resturi de carne au fost găsite în comuna Ruşeţu                              Arhivă Adevărul.ro

Direcţia Sanitar Veterinară Buzău a demarat luni o anchetă pentru descoperirea firmei care a aruncat la sfârşitul săptămânii trecute trei tone de carne şi produse din carne pe marginea unui drum judeţean de pe raza localităţii buzoiene Ruşeţu. Cazul a intrat şi în atenţia Gărzii de Mediu care a înştiinţat deja Ministerul Mediului.

O anchetă amplă a fost demarată de către autorităţile judeţene  după ce, vineri, pe un câmp din localitatea Ruşeţu, aproape de şosea, au fost găsite grămezi întregi de carcase şi resturi de origine animală. Descoperirea a fost făcută de un localnic, aflat la muncă în zonă. Aproape trei tone de carne, organe, carcase de vită, porc şi pui au fost găsite aruncate pe câmp comisarii Gărzii de Mediu şi inspectorii sanitar-veterinari. 

Printre deşeurile animale inspectorii sanitar-veterinari au găsit şi preparate din carne aflate încă în termen de valabilitate. Au fost prelevate probe la faţa locului, ulterior resturile fiind adunate şi incinerate, pentru a fi înlăturat un eventual focar de infecţie. „Am găsit o cantitate de aproximativ 3000 de kilograme. Provenienţa nu o cunoaştem. În judeţul Buzău în zona de care vorbim nu este nici un operator economic care să fi avut o capacitate de procesare atât de mare”, a declarat Ciprian Botezatu, directorul DSVSA Buzău.

La faţa locului inspectorii sanitar-veterinari au mai găsit etichete cu ştampile şi înscrisuri, autorizaţii aparţinând unor instituţii de control din alte judeţe. Mai precis, oamenii legii vorbesc despre faptul că produsele erau avizate în alte judeţe din ţară. „Având în vedere diversitatea sortimentală, elementele de identificare şi mărcile de sănătate pe care le-am găsit denotă că este vorba de o unitate de procesare de capacitate mare. Este vorba de o diversitate de elemente de identificare şi furnizori de materie iniţială, primă, sunt tot felul de abateri din toată ţara, atât din zona de nord cât şi de sud. Va fi o muncă laborioasă în a corela toate datele şi fiecare DSV judeţean notificat de noi va face propriile anchete”, a precizat Ciprian Botezatu.

Cazul a fost raportat atât la ANSVSA Bucureşti cât şi la IGPR, care va dispune o anchetă la nivel naţional. Neutralizarea produselor de carne a costat 10.000 de lei, investiţie suportată de primăria Ruşeţu. Primarul Aurel Bardaş spune că doreşte găsirea cât mai rapidă a vinovatului, pentru a-şi recupera banii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite