Au venit turcii la Buzău. Investesc într-o fabrică de geamuri auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu o lună, societatea buzoiană Glasscorp a vândut pachetul majoritar de acțiuni companiei turcești Șișecam Trakya, cu suma de 9 milioane de euro. Turcii își propun să inveastească în următorii ani nu mai puțin de 47 de milioane de euro pentru dezvoltarea în municipiul Buzău a unei fabrici de seturi geamuri pentru autovehicule.

Astăzi, la Primăria Buzău, reprezentanții Glasscorp Buzău și Șișecam Trakya au prezentat proiectul de modernizare a noii fabrici de seturi geamuri pentru autovehicule, care, peste doi ani, va fi cea mai modernă din Europa de Est.

În primă fază, se are în vedere reabilitarea clădirii din incinta Cord SA, după care, în primăvară, va urma achiziționarea de utilaje noi pentru producția parbrizelor și lunetelor auto.

Potrivit lui Reha Akcakya, directorul Automotive Glass în cadrul companiei Șișecam Trakya, pe lângă cei 136 de angajați ai societății Glasscorp vor mai fi create, anul viitor, încă aproximativ 200 de locuri de muncă. Alți100 de muncitori vor fi angajați în anul 2014.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, prezent la eveniment, a anunțat că va acorda o scutire semnificativă de la impozitul pe clădiri în primii trei ani de funcționare iar banii ce vor fi încasați pentru eliberarea autorizațiilor și avizelor necesare modernizării fabricii de geamuri auto vor fi folosiți pentru asfaltarea căilor de acces din zonă. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite