Amenzi de până la 40.000 de lei pentru vânzarea cărnii de porc fără aviz sanitar-veterinar

0
0
Arhivă
Arhivă

Odată cu apropierea sărbătorilor, veterinarii recomandă cetăţenilor să cumpere carne de porc şi produse din carne doar din spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar, unde toată marfa provine din abatoare autorizate.

Recomandările îi vizează şi pe buzoienii care vor sacrifica porcii crescuţi în gospodăriile proprii, cărora medicii le reamintesc că sacrificarea fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave.

În primul rând, un porc cu trichineloză sau o altă boală infecţioasă poate îmbolnăvi întreaga familie. În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul este bolnav de trichineloză, proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, la valoarea de piaţă a animalului.

În schimb, vânzarea cărnii de porc neexpertizată sanitar-veterinar se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite