Actori din Israel, premiaţi pentru cel mai bun spectacol din Festivalul Internaţional COMIC 7 B

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, desfăşurat la Buzău timp de o săptămână, şi-a desemnat câştigătorii. Doi actori din Israel au obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol.

La secţiunea Improvizaţie, juriul format din actorii Andrei Duban, Doru Cătănescu, unul dintre cei mai vechi improvizatori români, şi Iulian Ilinca a decis ca trofeul pentru cea mai bună trupă să meargă în Iaşi, la Trupa IDIOT.

La secţiunea Teatru de comedie, juraţi au fost actorii Cristi Iacob, Bogdan Talaşman şi Victoria Dicu. Ei au decis ca cel mai bun spectacol să fie desemnat ”Teatru de repertoriu – Repertory Theatre”, din Israel, cu Erez Drigues şi Jeffrey Ophir, text de Eldad Cohen.

Cel mai bun actor a fost Liviu Cheloiu, pentru rolul din spectacolul ”Şase din 49”, regia Alexandru Maftei, o producţie Teatrul de Artă Bucureşti, cea mai bună actriţă, Dana Voicu, pentru rolul din spectacolul Şase din 49, regia Alexandru Maftei, o producţie Teatrul de Artă Bucureşti. 

Trofeul de popularitate a fost acordat pentru spectacolul ”Happy End”, în regia lui Alex Bogdan, cu Tudor Istodor şi Raluca Aprodu.

COMIC 7 B este primul eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău, iar ediţia 2017 le-a oferit iubitorilor de teatru şi improvizaţie ocazia de a vedea două premiere naţionale – spectacolele Procesul lui David M. Golan, în regia lui Matei Lucaci-Grünberg, şi Teatru de repertoriu, din Israel – printre cele 16 spectacole de comedie şi show-uri de improvizaţie cu unele dintre cele mai apreciate trupe din ţară. 

În plus, buzoienii au avut ocazia de a vedea, pentru prima dată, expoziţia de fotografie personală a regizorului Silviu Purcărete, ”Lumea lui Purcărete”, o producţie a Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2015.  

Pe scena de teatru a festivalului, publicul i-a aplaudat, printre alţii, pe actorii Octavian Strunilă, Paul Ipate, Tudor Istodor, Raluca Aprodu, Maria Obretin, Anca Dumitra, George Constantinescu, Liviu Cheloiu, Dana Voicu, Marcela Motoc, Alexandru Unguru, Mişa Şerban, Constantin Zamfirescu şi Iulian Ilinca. 

Tot în cadrul festivalului COMIC 7 B, elevii de la secţia de Artă Plastică a Liceului de Arte ”Margareta Sterian” din Buzău au participat la un concurs de design de afiş pentru ediţia 2018 a festivalului, iar lucrările câştigătoare vor face parte din campania de promovare a ediţiei de anul viitor. 

Festivalul COMIC 7 B promovează producţiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepţie, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău, cu Teatrul George Ciprian Buzău şi cu Primăria Municipiului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite