Activist civic, sperietoarea polițiștilor somnoroși. Îi filmează dormind în post VIDEO

0
Publicat:

Mai mulți polițiști au fost surprinși în timp ce dormeau în post, de către un activist civic din Buzău, care cutreieră țara. La Suceava sau Covasna, câțiva oameni ai legii au fost filmați în timp își făceau siesta chiar în timpului programului de lucru.

Imaginile au fost surprinse în postul de poliție Gura Humorului. Captură Video / Activistul Buzoian
Imaginile au fost surprinse în postul de poliție Gura Humorului. Captură Video / Activistul Buzoian

Imagini incredibile au fost surprinse de curând în sediul Poliției din Gura Humorului (Suceava). La ora când agenții trebuiau să fie în tura de noapte, aceștia stăteau într-o cameră cu luminile stinse.

Oamenii legii au fost surprinși în fapt de un activist buzoian, Robert Nițu, care dorea să semnaleze o problemă. Surpriza a venit atunci când a găsit sediul poliției complet gol.

„Am fost în orașul Gura Humorului în secția de poliție. La cinci dimineața, ofițerul de serviciu avea o încăpere, în spatele scaunului unde este el poziționat, în secție, și la câteva uși distanță de acest scaun, de acest ofițer de serviciu, o altă încăpere unde doi polițiști dormeau în pat ca la ei acasă”, spune Robert Nițu, supranumit Activistul Buzoian.

Odată treziți, agenții s-au comportat ca și cum nu s-a întâmplat nimic neobișnuit.

„Pur și simplu toți dormeau, atât ofițerul de serviciu, cât și ceilalți doi agenți. Cred că încă visau și nu realizau ceea ce se întâmplă. După care eu, ca să-i trezesc, le-am spus că le solicit sprijinul. Era pur și simplu o comedie absolută care a întrecut limita normalului, l-a întrecut până și pe Garcea”, declară activistul civic buzoian.

Înregistrarea a fost publicată pe contul activistului, iar cazul a ajuns și în atenția superiorilor polițiștilor, care au demarat o anchetă.

„Măsurile dispuse vor fi ferme, conform procedurilor, atât în ceea ce privește răspunderea disciplinară, cât și conduita și respectul pe care polițistul trebuie să le afișeze”, a transmis biroul de presă al IPJ Suceava la scurt timp după apariția imaginilor pe internet. 

La Covasna dormeau în mașina de poliție

Nu este prima dată când agenți ai poliției sunt prinși de activistul civic buzoian în timp ce își fac somnul în timpul programului. Cu doar câteva săptămâni înainte, în județul Covasna, Robert Nițu a dat de doi agenți care dormeau în mașina de serviciu.

„Am mai găsit astfel de cazuri, când alți polițiști au fost filmați cum dormeau atât în autospeciale, cât și în sediul postului de poliție de la Întorsura Buzăului, Covasna. Am urmărit un camion cu lemne care a fost imobilizat în curtea Ocolului Silvic din Întorsura Buzăului și urma a doua zi dimineață să i se facă cântărirea de către inspectorii ISCTR”, povestește activistul buzoian.

Prinși în fapt, agenții s-au făcut însă că nu știu despre ce e vorba.

„Am zis să stau și noaptea să urmăresc, având în vedere că știam valențele și competențele polițiștilor, cât sunt ei de interesați de chestiile astea. După care, bineînțeles că i-am surprins când dormeau. I-am întrebat dacă au mai dat ture pe la camion, au spus <care camion?>, deci habar nu aveau că aveau un camion de păzit. Inclusiv ofițerul de serviciu dormea în papuci, deci era în secția de poliție de la Întorsura Buzăului în papuci”, spune Robert Nițu, activist civic buzoian.

Robert Nițu are 42 de ani și a fost taximetrist. Și-a creat două canale de Youtube „Activistul buzoian” și „Activistul incomod”, pe care postează înregistrări ale vizitelor sale în calitate de activist civic, multe încheiate cu agresiuni.

În vara anului 2021, a avut parte de o întâmplare ca în filmele cu mafioți. A încercat să fotografieze câțiva samsari care vindeau ilegal păsări, în Săpoca, iar tupeul activistului i-a iritat pe cei vizaţi. Aceştia au încercat să-l blocheze în trafic, cu maşinile puse de-a curmezişul drumului, moment în care au avut loc mai multe tamponări.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite