Accident mortal, surprins de camera de bord. Ciocnire pe șoseaua europeană E85, de lângă Râmnicu Sărat VIDEO

0
0

Camera de bord a unui camion a surprins coliziunea între două autovehicule, produsă vineri după-amiază, 23 septembrie, pe DN2 E85, în urma căreia un bărbat de 60 de ani din județul Buzău și-a pierdut viața. Accidentul s-a produs în afara localității Oreavu, pe sensul Buzău către Râmnicu Sărat.

Șoferul mașinii din imagine a murit pe loc. SURSA IPJ Buzău
Șoferul mașinii din imagine a murit pe loc. SURSA IPJ Buzău

Una dintre mașini, la volanul căreia se afla un conducător auto de 60 de ani, din Vernești, a pătruns pe DN2 E85 de pe un teren agricol.

Cealaltă mașină implicată este o camionetă. Aceasta era condusă pe drumul prioritar, din direcția Buzău către Râmnicu Sărat, de un șofer în vârstă de 43 de ani, din județul Vrancea.

Coliziunea a fost surprinsă de camera de bord a unui camion. Pe înregistrare se observă norul de praf produs de impact, în plan îndepărtat, și camioneta de Vrancea care ricoșează în șanțul de lângă șosea.

Utilitara din Vrancea a ricoșat în șanț. SURSA IPJ Buzău
Utilitara din Vrancea a ricoșat în șanț. SURSA IPJ Buzău

Câteva mașini opresc în dreptul mașinilor implicate în accident, iar șoferii merg să acorde primul ajutor răniților. Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului din Vernești și rănirea celui din Vrancea.

Traficul auto a fost oprit câteva zeci de minute, pe durata investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier din IPJ Buzău, răstimp în care s-au format cozi uriașe de mașini.

În cauză se va întocmi dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul s-a produs accidentul.

Drumul european E85 a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accidente

În România, DN2 E85 se întinde de la Siret, prin Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, Bucureşti, până la Giurgiu.

Multe accidente s-au produs deoarece unii şoferi consideră că şoseaua are două benzi pe sens, deşi, în realitate are doar una şi un acostament.

Potrivit specialiştilor, E85 a fost proiectat prost, pentru că acostamentul lărgit este confundat cu banda de circulaţie. De fapt, în realitate, este o singură bandă. Depăşirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru că nu este loc suficient şi aşa apar riscuri.

Pentru că pe fiecare sens şoseaua are o bandă de trei metri şi jumătate şi un acostament îngust, două maşini mari nu pot circula în paralel. Reprezentanţii asociaţiei Pro Infrastructura susţin că din această cauză se produc multe accidente.

Sunt şi porţiuni cu două benzi, în linie dreaptă, dar care îmbie la viteză şi depăşiri.

Din cauza vitezei excesive, a pietonilor neatenţi din localităţile traversate de acest drum important, riscul producerii unor accidente mortale este foarte mare. Lipsa parapetelor dintre sensuri îl face şi mai periculos.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite