Accident mortal pe E85, lângă orașul Râmnicu Sărat. Traficul a fost oprit

0
0

Un grav accident de circulație s-a produs vineri după-amiază pe DN2 E85, în afara localității Oreavu, pe sensul Buzău către Râmnicu Sărat. Un bărbat de 60 de ani, din județul Buzău, și-a pierdut viața. 

Traficul rutier a fost restricționat la Oreavu. SURSA IPJ Buzău
Traficul rutier a fost restricționat la Oreavu. SURSA IPJ Buzău

Traficul auto a fost restricționat pe durata investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier din IPJ Buzău. Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între două autovehicule.

Una dintre mașini, la volanul căreia se afla un conducător auto de 60 de ani, din comuna Vernești, ar fi pătruns pe DN2 E85 de pe un teren agricol.

Șoferul dubei a murit. SURSA IPJ Buzău
Șoferul dubei a murit. SURSA IPJ Buzău

Cealaltă mașină implicată este o autoutilitară. Aceasta era condusă pe drumul prioritar, din direcția Buzău către Râmnicu Sărat, de către un șofer în vârstă de 43 de ani, din județul Vrancea.

Autoutilitara este înmatriculată în Vrancea. SURSA IPJ Buzău
Autoutilitara este înmatriculată în Vrancea. SURSA IPJ Buzău

Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului din Vernești. În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul s-a produs accidentul.

DN2 E85 a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accidente

În România, DN2 E85 se întinde de la Siret, prin Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, Bucureşti, până la Giurgiu. Multe accidente s-au produs deoarece unii şoferi consideră că şoseaua are două benzi pe sens, deşi, în realitate are doar una şi un acostament.

Potrivit specialiştilor, E85 a fost proiectat prost, pentru că acostamentul lărgit este confundat cu banda de circulaţie. De fapt, în realitate, este o singură bandă. Depăşirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru că nu este loc suficient şi aşa apar riscuri.

Pentru că pe fiecare sens şoseaua are o bandă de trei metri şi jumătate şi un acostament îngust, două maşini mari nu pot circula în paralel. Reprezentanţii asociaţiei Pro Infrastructura susţin că din această cauză se produc multe accidente.

Sunt şi porţiuni cu două benzi, în linie dreaptă, dar care îmbie la viteză şi depăşiri. Din cauza vitezei excesive, a pietonilor neatenţi din localităţile traversate de acest drum important, riscul producerii unor accidente mortale este foarte mare.

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite